QD-LED панелите се различават от OLED по това, че не

...
QD-LED панелите се различават от OLED по това, че не
Коментари Харесай

Samsung показа първия в света QD-LED дисплей

QD-LED панелите се разграничават от OLED по това, че не употребяват органични полимери, които вършат OLED екраните податливи на изгаряне. QD LED матриците са по-издръжливи.

Вместо органични, QD-LED употребяват полупроводников материал и могат да демонстрират „ необятна цветова гама “ и да бъдат оборудвани с спомагателна подсветка. Освен това, заради потреблението на по-стабилни материали при тяхното произвеждане, производството на такива панели е опростено благодарение на технология за мастиленоструен щемпел.

Като проява на технологията QD-LED Samsung сподели 18,2-инчов екран с резолюция 3200х1800 пиксела и бляскавост 250 cd/m2. Производителят също по този начин загатна, че подсветката с квантови точки, употребена в този екран, не съдържа кадмий, тъй че не е толкоз нездравословна за околната среда, колкото други технологии. Разработката на Samsung получи премията за най-хубава хартия на годината на ревюто.

На същото събитие Samsung разкри 31,5-инчов 4K екран с 240Hz периодичност на освежаване и 27-инчов QD-OLED екран с 360Hz периодичност на освежаване. Samsung показва и 65-инчов 4K QD-OLED...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР