Британският премиер Тереза Мей е предоставила възможност на китайския телекомуникационен

...
Британският премиер Тереза Мей е предоставила възможност на китайския телекомуникационен
Коментари Харесай

Великобритания официално даде достъп на Huawei до своята 5G инфраструктура

Британският министър председател Тереза Мей е предоставила опция на китайския телекомуникационен колос Huawei да се включи в построяването на " несъществени " елементи от 5G инфраструктурата на страната, в това число антени и други мрежови съставни елементи, оповестява The Telegraph. Решението е взето във вторник от Съвета за национална сигурност, управляван от Мей, и провокира съществени рецензии от редица английски политици, които се притесняват, че хипотетичните връзки на Huawei с китайското държавно управление могат да компрометират английски жители, компании и държавни организации.

В същото време ръководителят на GCHQ (Government Communications Headquarters), която дава отговор за осведомителната сигурност на Англия, Джереми Флеминг, е бил безапелационен пред членове на разследващите служби на Австралия, Канада и Нова Зеландия, че американските опасения, свързани с държанието на китайските компании, са изцяло действителни. Други членове на GCHQ също се отнасят с терзание към потреблението на китайски снабдители на телекомуникационни услуги. Въпреки това, фициалната позиция на организацията е, че заканите могат да бъдат следени и сведени до най-малко, защото Huawei ще имат достъп единствено до периферната мрежова инфраструктура.



Решението несъмнено задава доста въпросителни, защото администрацията на Тръмп оказва сериозен напън върху съдружниците си да спрат да употребяват съоръжение на Huawei. Преди това тя забрани на локалните държавни организации и контрактори да употребяват продуктите на китайски компании. Австралия и Нова Зеландия също не разрешиха потреблението на артикули на Huawei в построяването на своята телекомуникационна инфраструктура.

В отговор на тези ограничения, Huawei изрично отхвърли каквато и да било връзка с китайското държавно управление и разгласи, че то не може да има кой знае какво въздействие отвън териториалните граници на страната. В същия миг обаче съществуват задоволително доказателства, че Китай, дружно с Русия и Иран, години наред провежда офанзиви против задгранични военни и корпоративни инфраструктури за да достъпи търговски секрети и да шпионира националните и бизнес проектите на конкурентни страни. В резултат на това западният свят вижда наличието на китайското държавно управление зад всички огромни играчи в страната, в това число Tencent, търсачката Baidu, колосът в потребителската електроника Xiaomi и всеобщите снабдители на телекомуникационни съставни елементи като Huawei и ZTE.

Huawei от своя страна нападна държавната възбрана на Съединени американски щати за своите артикули в съда, като се пробва да потвърди, че тя е противоконституционна.

" Huawei е китайска държавна телекомуникационна компания с изключителна цел: да подкопае задграничната конкуренция посредством кражба на търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност и посредством изкуствено занижени цени, субсидирани от китайското държавно управление ", безапелационен е сенаторът Марко Рубио пред The Verge. По думите му комунистическото китайско държавно управление съставлява най-голямата, дълготрайна опасност за националната и икономическа сигурност на Америка, а Съединени американски щати би трябвало да бъдат бдителни, с цел да предотвратят опцията китайските държавни телекомуникационни компании като Huawei и ZTE да застрашат американските 5G мрежи.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР