Борн е подписала документа на 22 ноември. Той задължава министри,

...
Борн е подписала документа на 22 ноември. Той задължава министри,
Коментари Харесай

Членовете на френското правителството са със забрана да използват Telegram и WhatsApp

Борн е подписала документа на 22 ноември. Той задължава министри, държавни секретари, началници на кабинети на министерства и други членове на държавното управление да отстранен от устройствата си всички приложения за известия, които не са утвърдени от Националната организация за сигурност на осведомителните системи (ANSSI), прецизира BFMTV. Това би трябвало да стане преди 8 декември.

От тази дата на членовете на държавното управление се предлага да употребяват френските приложения Tchap и Olvid, написа Le Point. Първият е създаден преди три години особено за държавни чиновници, вторият е стартъп, основан от група от към 15 души, отбелязва изданието. За да употребявате Olvid не ви би трябвало SIM карта или телефонен номер, прецизират от BFMTV.

Циркулярът изяснява решението, като споделя, че месинджърите „ не подсигуряват сигурността на диалозите и [преноса] на информация “.

„ Основните приложения за незабавни известия играят все по-важна роля в ежедневните ни връзки. Тези цифрови принадлежности обаче не са без пропуски в сигурността “, цитира Le Point извадка...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР