Това съобщава CNBC.Плановете на SpaceX бяха обявени от вицепрезидента на

...
Това съобщава CNBC.Плановете на SpaceX бяха обявени от вицепрезидента на
Коментари Харесай

Сателитите Starlink ще се свързват директно със смартфоните

Това оповестява CNBC.

Плановете на SpaceX бяха оповестени от вицепрезидента на Starlink по корпоративните продажби Джонатан Хьофелер. Топ мениджърът сподели, че корпорацията ще стартира да тества технологията дружно с T-Mobile до края на годината.

Сътрудничеството сред SpaceX и T-Mobile стана известно през август 2022 година Тогава от компанията на Илън Мъск оповестиха, че работят върху информационен стандарт, който ще разреши непосредствено свързване на спътници със смарт телефони. Според Мъск това ще реши казуса с " мъртвите зони " на американския оператор, в които клетъчната връзка не работи.

Журналистите се обърнаха към T-Mobile за коментар, само че не получиха бърз отговор. Също по този начин не е известно по кое време тъкмо двете компании ще стартират да тестват и кои клиенти ще могат да вземат участие в него.

В края на февруари SpaceX разгласи новото потомство спътници Starlink V2 Mini. Изяснява се, че оборудването е получило по-мощни антени, може да се свързва с нов набор от честоти и има честотна лента четири пъти по-висока...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР