Резултатите от изследването са публикувани в списание Nature.Изследователи са създали

...
Резултатите от изследването са публикувани в списание Nature.Изследователи са създали
Коментари Харесай

Създадена e навигационна система, която е по-точна от GPS

Резултатите от проучването са оповестени в списание Nature.

Изследователи са основали различна система за позициониране, която е по-точна и надеждна от GPS. Прототипът реализира акуратност от 10 см.

Особеността на новата система е, че тя употребява мобилни връзки, а не спътници, както GPS. Потенциално това ще я направи по-точна и надеждна, считат учените.

„ Разбрахме, че с няколко авангардни нововъведения телекомуникационната мрежа може да се трансформира в доста точна различна система за позициониране, която работи без значение от GPS “, изяснява Йерун Коелемей от Vrije Universiteit Amsterdam.

Слабите радиосигнали от спътници могат да създадат GPS неакуратен, споделиха откривателите. Ако радиосигналите се отразяват или блокират от здания, те към този момент не могат да предават тъкмо местонахождение и информация.

Според изследването системата обезпечава съгласуваност, сходна на мобилните мрежи и Wi-Fi мрежите. Тя също по този начин разполага с по-добро позициониране и време.

Новата система може да се употребява в огромно многообразие от приложения, в това число автоматизирани транспортни средства и мобилни информационни системи от последващо...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР