Камерън Нори се движи във възходяща линия от началото на

...
Камерън Нори се движи във възходяща линия от началото на
Коментари Харесай

Бивш шампион с причина: Нори отпусна едва шест гейма на световния номер 7 в Индиън Уелс

Камерън Нори се движи във възходяща линия от началото на тазгодишната тенис акция, като на всяка от АТР конкуренциите, в която взе присъединяване до момента, непроменяемо доближаваше край, преди да настъпи върховата му точка на шампионата в Рио, където детронира Карлос Алкарас и се поздрави с оценката в карнавалния град. Впоследствие британецът пропусна надпреварата в Акапулко, с цел да се завърне на корта през актуалната седмица за Мастърса в Индиън Уелс, на който преди две години победи с купата, трансформирала се в най-големият триумф в досегашната му кариера.

Световният номер 12 имаше относително мъчно начало в Калифорния и въпреки да потегли с победа в следващи сетове, то в третия кръг сътвори ослепителен поврат от 6:7 1:4 над квалификанта Таро Даниел, който надделя за място на осминафиналите. В тази фаза на шампионата пък на пътя на левичаря се яви първото му тестване от най-голям клас в лицето на Андрей Рубльов, който обаче не съумя да се опълчи на някогашния първенец и капитулира пред грешките, при което Нори се наложи с крайното 6:2 6:4, пристигнало за малко над час на корта. С триумфа си международният номер 12 към този момент е част от най-хубавите 8 в " Златния щат " и ще срещне един всред Франсис Тиафо и квалификанта Алехандро Табийо.

Вълнуващите моменти в дуела откриха място още в дебютните минути на съревнованието, откакто станахме очевидци на три следващи пробива, преди британецът да отрази брейкбол, с което затвърди извоюваното преимущество и поведе в резултата. Руснакът опита да реконструира играта си и забави скоростта на ударите си за сметка на точността, само че плитките му топки в средата на корта бяха елементарно експлоатирани от левичаря, който дублира задатъка си и записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част нервните прояви на международния номер 7 се трансфораха в постоянно срещано събитие, като напрежението си сподели думата и той сбърка поредно, с цел да инкасира пробив от някогашния първенец. Оттам насетне британецът пое напълно самодейността и отрази два брейкбола, с цел да усили преднината си до 5:2, като застана на сервис за успеха. Въпреки сериозното си закъснение в резултата, Рубльов не позволи да бъде грохнал толкоз елементарно и навакса част от пасива, отразявайки мачбол, но Нори резервира нужното хладнокръвие и постави точка на разногласието от втория опит.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР