Кадър ФБ и БулфотоПродължават реакциите след интервюто на Слави Трифонов

...
Кадър ФБ и БулфотоПродължават реакциите след интервюто на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Трифонов: Орбан трябва да бъде наказан. Нинова: Идеята му е опасна за България

Кадър ФБ и Булфото

Продължават реакциите след изявлението на Слави Трифонов в " Льо Монд ".

" Призовавам всичко водачи на партии: колкото и да сме разнообразни, да подсигуряваме националния суверенитет и самостоятелност на България. Да запазим своята териториална целокупност и еднаквост. Да изпълняваме Конституцията на Република България, която не разрешава ратификацията на Истанбулската спогодба като противоконституционна ", съобщи в Ловеч водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Повод за този апел ми дават думите на водача на " ИТН ". В свое изявление той декларира, че Европейският съюз би трябвало да стане една обща страна и че би трябвало да се санкционират водачи като Виктор Орбан, които одобряват закони, ограничаващи джендър идеологията измежду малолетни деца. Намирам сходни хрумвания за бъдещето на България за рискови ", акцентира ръководителят на социалистите.

" Нека бъдем виновни държавници и да не разрешаваме те да се осъществен ", прикани Нинова, представена от България он ер.

В изявлението за Льо Монд Слави Трифонов е споделил, че Европейски Съюз би трябвало твърдо да се опълчи на турския президент Ердоган и на ексцесиите на унгарския министър председател Виктор Орбан, включително и на закона му, който не разрешава да се приказва за хомосексуалност на децата. Но Трифонов е прецизирал, че не би бързал с утвърждението на Истанбулската спогодба, тъй като това „ не е предпочитан въпрос “. Би желал Европейски Съюз да се трансформира в страна, а не да остане съюз на разнообразни страни.

Пред френския вестник Слави Трифонов дефинира за свои модели в политиката някогашната английска премиерка Маргарет Тачър, някогашния американски президент Роналд Рейгън и настоящия държавен глава на Франция Еманюел Макрон.

Запитан за това кого би желал да види като министър председател на страната, Слави Трифонов не е загатнал ничие име. Текстът приключва по този начин:

" Не е ли необичайно да се желае от българите да гласоподават за него, без да знаят кой ще ги управлява? „ Не, не е необичайно “, твърди той (Слави) с втренчения си черен взор. „ Така е в пропорционалната система “. Подканени сме да не спорим доста и да напуснем стаята. “, съобщи Свободна Европа.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР