Жители на две сгради в центъра на София са били

...
Жители на две сгради в центъра на София са били
Коментари Харесай

Десетки евакуирани след пожар в центъра на столицата, жилищата им са необитаеми

Жители на две здания в центъра на София са били евакуирани тази нощ след огромен пожар. Това описаха пострадали пред " Булевард България ".

Пламъците са тръгнали oт покривното пространство на пететажна жилищна постройка. Няма потърпевши, само че част от жилищата са необитаеми.

Жителите на постройката, откъдето е тръгнал огънят, и на прилежащата до нея споделят, че са се евакуирали към 1 часа след среднощ. Според Столичната пожарна евакуация не е имало, а хората сами са се организирали да изоставен жилищата си.

На място незабавно са изпратени пет пожарни автомобила и кола за спешна помощ.

" Няколко пожарни бяха на място, използваха задачите си резервоари, включиха и кран в гасенето, " раказват очевидци.

 Instagram: Dave DNG Според тях обаче гасенето е траяло няколко часа, а не както беше обявено в началото - единствено няколко минути.

" Помолихме " Гражданска отбрана " за одеала или вода, само че не не получихме нищо, ” споделят хора от горящата постройка, които са прекарали няколко часа на улицата.

От Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " обясниха, че ще бъдат изпратени фургони, където да се съберат строителните боклуци от потърпевшите жилища.

Жителите им обаче споделят, че в близкия месец не могат да живеят там, тъй като част от жилищата са наводнени, няма и ток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР