Корпорацията Microsoft скоро ще представи актуализирана версия на своя браузър

...
Корпорацията Microsoft скоро ще представи актуализирана версия на своя браузър
Коментари Харесай

Microsoft Edge спира да работи на по-старите компютри и лаптопи. Навярно се сещате каква е причината

Корпорацията Microsoft скоро ще показа обновена версия на своя браузър Edge, която ще бъде несъвместима с някои модели процесори. Това значи, че притежателите на компютри с тези процесори към този момент няма да могат да употребяват Edge, а ще би трябвало да потърсят подобаващ сурогат.

Версия 126 на Microsoft Edge няма да поддържа процесорите, които не поддържат набора от указания SSE3. Това са най-вече доста остарели чипове – излезли на пазара преди 2004 година Intel разгласи поддръжката на SSE3 през 2004 година, а AMD направи същото напълно скоро по-късно. Най-ранните процесори на Intel със SSE3 имат ядра Prescott (Pentium 4, Pentium D, Celeron D и т.н.) Що се отнася до продуктите на AMD, това са Opteron, Sempron, Athlon 64 и други чипове, основани на K8, както и съвсем всички по-късни процесори. За страдание Microsoft не изяснява за какво Edge към този момент няма да може да работи без SSE3 указания, при все това до момента не е имало проблеми с това. Другите браузъри нямат такива условия.

Възможно е запалянковците да могат да заобиколят това ограничаване. Така да вземем за пример те биха могли да основат модифицирана компилация на Microsoft Edge, която няма да изисква SSE3. Благодарение на това уеб браузърът въпреки всичко ще може да работи даже на доста остарял хардуер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР