ТБИЛИСИ, Грузия (AP) — Грузинският президент Саломе Зурабишвили каза в

...
ТБИЛИСИ, Грузия (AP) — Грузинският президент Саломе Зурабишвили каза в
Коментари Харесай

Грузинският президент казва, че законопроектът за чуждестранно влияние, приет от парламента, е неприемлив

ТБИЛИСИ, Грузия (AP) — Грузинският президент Саломе Зурабишвили сподели в четвъртък, че законопроектът за „ задгранично въздействие “, признат от Народното събрание, който критиците назовават ​​заплаха за свободата на словото, е „ недопустимо. ”

В изявление за Асошиейтед прес Зурабишвили остро разкритикува ръководещата партия „ Грузинска фантазия ” за прокарването на законопроекта, който също по този начин необятно се възприема като опасност за стремежите на Грузия да се причисли към Европейския съюз.

„ Това е недопустимо, тъй като отразява завой на отношението на Грузия към гражданското общество, към медиите и към рекомендациите на Европейската комисия, които не са в сходство с нашата заявена политика за ходене към европейска интеграция, “ Шей сподели пред АП.

Огромни тълпи от протестиращи блокираха улици в столицата на Джорджия и се разрушиха яростно пред постройката на Народното събрание, откакто депутатите във вторник утвърдиха законодателството макар мощните рецензии от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Зурабишвили, който е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР