Технологията за мащабиране на видео Nvidia RTX Video стана достъпна

...
Технологията за мащабиране на видео Nvidia RTX Video стана достъпна
Коментари Харесай

Браузърът Mozilla Firefox получи поддръжка на AI-видео мащабиране Nvidia RTX Video: как да го активирате

Технологията за мащабиране на видео Nvidia RTX Video стана налична в браузъра Mozilla Firefox. Технологията употребява мощността на графичните карти Nvidia GeForce RTX и специфични AI логаритми за възстановяване на качеството на видео-потока, сходно на метода, по който DLSS технологията работи в игрите.

Очевидните преимущества на технологията Nvidia RTX Video могат да бъдат оценени да вземем за пример от потребителите на платените стрийминг услуги. Технологията мащабира резолюцията на видео изображението до по-висока. Освен това, в този случай няма потребност да плащате за по-висококачествен видео-поток. Алгоритмите RTX Video също отстраняват артефактите при компресията и усъвършенстват остротата и яркостта на цветовете при потребление на HDR-режим.

Преди това технологията Nvidia RTX Video беше налична единствено за браузърите Гугъл Chrome и Microsoft Edge. Вече е налична и за Mozilla Firefox. Също по този начин си коства да се означи, че Nvidia RTX Video се поддържа и от VLC Media Player.

Технологията RTX Video HDR употребява AI-алгоритъм за автоматизирано превръщане на предаваното SDR наличие във висок динамичен обсег (HDR). За оптимална функционалност обаче се предлага екран със документ най-малко VESA DisplayHDR 600.

Според Nvidia технологията RTX Video се поддържа от Firefox версия 126 и по-новите. За да употребявате RTX Video в браузъра Firefox, би трябвало да извършите следните стъпки:

инсталирайте най-новите версии на драйвера GeForce RTX Game Ready Driver, Nvidia Studio или Nvidia RTX Enterprise; уверете се, че режимът HDR е задействан в Windows (Система → Дисплей → HDR); отворете контролния панел на Nvidia, отидете в раздел „ Коригиране на настройките на изображението за видео “; В раздел „ RTX Video Enhancement “ активирайте Super Resolution и High Dynamic Range.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР