На 16 май, по време на държавното посещение на руския

...
На 16 май, по време на държавното посещение на руския
Коментари Харесай

Путин и Си си стиснаха ръцете за многопластовите и дълбоки връзки между Русия и Китай

На 16 май, по време на държавното посещаване на съветския водач Владимир Путин в Китай, президентите на Русия и Китай, Си Дзинпин и Владимир Путин, подписаха взаимно изказване. ТАСС събра главните моменти от този значим документ, който акцентира многопластовите и задълбочени връзки сред двете страни.

Преставяме заключенията от взаимното изказване групирани по сфери:
Военни и стратегически въпроси : Русия и Китай приканиха Съединените щати да прекратят. Двете страни разгледаха негативното влияние на тактиката на Съединени американски щати и НАТО върху обстановката в Азиатско-тихоокеанския регион  Страните осъдиха и имущество на непознати страни. Русия и Китай се опълчиха на опитите на обособени страни да употребяват галактическото пространство за задачите на въоръжената борба и ще продължат да укрепват съдействието във военната област. Регионална непоклатимост и геополитически позиции : Двете страни се опълчиха на хегемонистичните опити на Съединени американски щати да трансформират салдото на силите в Североизточна Азия и показаха сериозна угриженост по отношение на опитите на Съединени американски щати да нарушат стратегическия баланс. Противопоставяне на намесата на извънрегионални сили по въпросите на стабилността в Южнокитайско море. Те показаха угриженост по отношение на, съдържаща радионуклиди, в океана от атомната електроцентрала Фукушима-1. Противопоставяне на провокациите на Съединени американски щати и техните съдружници срещу Северна Корея Призив към Съединени американски щати и НАТО да поемат отговорност за социално-икономическите компликации на Афганистан и да не се пробват да слагат своята военна инфраструктура там . Икономическо съдействие и търговия : Осигуряване на непрекъснати канали за разплащане сред икономическите субекти и основаване на условия за безконтролен превоз на енергийните запаси . Поддържане на отбраната на правата и ползите на вложителите и основаване на равни и обективни условия за вложение. Развитие на съдействието сред Евразийския иконимически съюз (ЕАИС) и Китай и задълбочаване на взаимоотношението в региона на митниците за поощряване на взаимната търговия. Социални и екологични въпроси : Увеличаване на напъните за битка със замърсяването с пластмаси. Разработка на инструмент за битка със замърсяването на околната среда и гарантиране на отбраната на правата и ползите на вложителите . Туризъм и културни начинания : Насърчаване на развиването на въздушния превоз и разширение на съдействието в региона на туризма. Подкрепа за съветската самодейност за основаване на Евразийската кино премия. Спорт и общество : Обявяване срещу политизирането на спорта и дискриминирането на спортисти въз основа на поданството им.
В документа се отбелязва, че Русия приветства да помогне за политическото споразумяване на рецесията в Украйна .

Китай на собствен ред счита, че съветските президентски избори са били открити и справедливи, а резултатите от тях демонстрират необятна поддръжка за Путин измежду хората.

Пекин поддържа напъните на Москва да отбрани своя суверенитет и се опълчва на външна интервенция в делата й.

Пекин счита офанзивите против цивилни за безусловно неприемливи и изрично осъжда уредниците, причинителите и съучастниците на терористичната офанзива в Crocus City Hall, се споделя в изказването.
 Либералният интернационален ред постепенно се разпада
Либералният интернационален ред постепенно се разпада

Колапсът може да бъде неочакван и необратим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР