Жилището казва много повече за вас, отколкото предполагате. Ето защо,

...
Жилището казва много повече за вас, отколкото предполагате. Ето защо,
Коментари Харесай

7 неща, които никога не трябва да държите в дома си

Жилището споделя доста повече за вас, в сравнение с допускате. Ето за какво, с цел да не ви считат за сиромаси, просто огледайте деликатно жилището и се отървете от тези неща, които скапват целия интериор.

Може би ще се изненадате да разберете, че тези неща освен вършат интериора по-малко обаятелен, само че и демонстрират липса на усет и въображение.

Големи огледала и мебели с огледални повърхности

 огледало

Професионалистите в своя отрасъл поучават да се заобикаля пазаруването на огромни огледала, обрамчени с истински рамки, като споделят, че съществуването на такива огледала на странни и необикновени места е вулгарно, във всеки смисъл на думата. А и желанието да се виждате от всички ъгли също не е напълно обикновено.

Особено огледалото на тавана в спалнята наподобява извънредно. Или пък дрешникът с огледални порти там също. Огледалните мебели като цяло са много непрактични, тъй като е мъчно да си представим човек, който от заран до вечер ще полира стъклото или лъскавата повърхнина, с цел да се отърве от отпечатъци, прахуляк и други замърсявания.

Няма нищо по-депресиращо от размазания лак, който просто крещи за безгрижие от страна на притежателя и евтиния интериор.

Сатенено спално долни дрехи

 сатен

Кой е измислил концепцията, че сатененото спално долни дрехи е симптом на разкош? Всъщност специалистите са единомислещи, че тези, които са в действителност богати, в никакъв случай не биха употребявали подобен неприятен усет в леглата си, а вместо това избират качествени произведения, направени от памук, лен или примес от тези два материала.
Друг е въпросът за в действителност положителната коприна. Но тя също е доста скъпа.

Плюшени играчки

 плюшени играчки

Не забравяйте, че плюшените играчки са допустими единствено в наличието на деца. И то единствено до избрана възраст. Леглата на тийнейджърките, обсипани с плюшени мечета и други животни, е по-вероятно да не успокоят, а да провокират неразбиране. Освен това то е спомагателен прахоуловител, а за праха е известно, че предизвиква разнообразни болести.

Интериорните дизайнери предизвестяват да не се вършат сходни покупки (защото множеството от тези играчки наподобяват на ниска цена и банално) и поучават да се отървете от тези неща незабавно щом детето ви порасне. Можете да вземем за пример да съберете всички косматковци и да ги отнесете в дом за сираци. 

Отпечатъци върху платно и репродукции на известни картини



Копията, колкото и изискани да са те, не са нищо друго с изключение на фалшификат, който не може да изрисува интериора (и вашия включително). Що се отнася до скорошната известност на принтовете върху платно, даже и най-зашеметяващата картина ще бъде стои грозно, в случай че не е съвършено рамкирана.

Между другото, плакатите и лозунгите в рамки се назовават от дизайнерите една от най-уродливите трендове в интериора.

Изобилие от декоративни възглавници

 възглавници

Декоративните възглавници сигурно имат право на битие, само че в лимитирани количества. Върху диваните подобен аксесоар наподобява добре, само че леглото, върху което са опънати смесени възглавници, наподобява нафталин и от дълго време не е наклонност.

Избледнели материи и старомодни тапицерии

 тапицерии

Избледнялата тапицерия на дивана, колкото и да я обичате, наподобява извънредно и поевтинява освен тази мебел, само че и целия интериор. Същото важи и за принтове и десени, които са излезли от мода преди години.

Това не значи, че би трябвало да изхвърлите обичания си - просто сменете тапицерията, поръчайте стилна калъфка или красиво плетиво. Това е бюджетно, а ще преобрази стаята ви!

Изтъркани съдове

 съдове

Тези неща просто не носят нищо положително, нито от позиция на положителния усет, нито от позиция на фън шуй. Напуканите съдове би трябвало просто да се изхвърлят. Разбира се, това е срамно, само че не е нещо, което си заслужава да бъде непокътнато. Да се обграждате с красиви и хармонични предмети е метод да се грижите за себе си. В противоположен случай може да се окажете с пластмасови чинии в кухнята.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР