Известната гара Grand Central Terminal в Ню Йорк бе частично

...
Известната гара Grand Central Terminal в Ню Йорк бе частично
Коментари Харесай

Над 200 протестиращи с лозунга Ceasefire са арестувани на централна гара в Ню Йорк

Известната гара Grand Central Terminal в Ню Йорк бе отчасти блокирана поради митинг с апел за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ", предадоха международните организации.

Протестиращите се събраха на гарата в пиков час, когато доста хора са се прибирали у дома от работа. Наложило се е затваряне на достъпа до метрото, с който е обвързвана гарата. Нарушен е трафикът на няколко метролинии, а пасажерите са били посъветвани да употребяват прилежащи метростанции.

Протестиращите се появиха с черни тениски и транспатанти с лозунга " Ceasefire ", „ Jews say cease-fire now “ и „ Not in our name “. Най-малко 200 от стачкуващите бяха арестувани от чиновници на нюйоркската полиция и изведени от гарата с ръце ръце вързани зад гърбовете.

Полицията в Ню Йорк сподели, че протестиращите са арестувани за малко, връчени са им призовки и са освободени.



" Сега се прави геноцид пред очите ни ", разяснява Питър Киной, 75-годишен участник в митинга. " Съединени американски щати би трябвало да спрат да изпращат оръжия на Израел тъкмо в този момент ", добави Киной, който е евреин.

Демонстрацията повтори митинга от предходната седмица на Капитолийския рид във Вашингтон, където еврейски групи за покровителство, в това число " Еврейски глас за мир " и " If not now ", се изсипаха в офис постройка на Конгреса. Повече от 300 души бяха задържани за противозаконни демонстрации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР