Много от младежите, които играят в тази стая, имат дълга

...
Много от младежите, които играят в тази стая, имат дълга
Коментари Харесай

Геймър от Канбера помага на невротици да преодолеят изолацията си

Много от младежите, които играят в тази стая, имат дълга история на самотност и изолираност. Някои са играли часове наред на компютъра. Уил Голдинг от Канбера също страда от неврологично заболяване, синдром 47 X-Y-Y, сходен на аутизма. Недоволен е от качеството на обществените услуги за хората с увреждания. Затова взема решение да предприеме нещо.
Започвате да губите доста от отзивчивите си умения, изключително когато говорите с някого зад екрана.
Уил Голдинг – създател на „ Запалени играчи “

Много от обществените служащи били неподготвени да се оправят с невротични, свръхвъзбудими човеци.
Неквалифицирани, доста млади, не знаеха доста за аутизма или проблемите с психологичното здраве. Не разбираха по какъв начин работи Националната осигурителна система за неработоспособност.
Клеър Голдинг – майка на Уил Голдинг

За Уил прекарването на доста часове в игри е изострило неговата обществена тревога. Затова желае да помогне на други като него да се оправят по-добре.

От старта на „ Запалени геймъри “ обществените умения на всички членове са се подобрили доста. Защото играят дружно в една стая.
Всички момчета могат да схванат, в случай че някой е отчаян, печален или благополучен, тъй като виждат изражението на лицето му. Има дълбока прочувствена връзка, която свързва всички в една общественост.
Уил Голдинг – създател на „ Запалени играчи “

Игрите и времето дружно способстват за повишение на самочувствието на младежите. Те се усещат в уютна среда, измежду свои братя по орис.

Пренасят това възприятие и на други места – локалната механа, да вземем за пример. Превръщат се в пълноценни, обществено значими персони. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР