Италия спечели титлата на Европа по волейбол за жени На

...
Италия спечели титлата на Европа по волейбол за жени На
Коментари Харесай

Италия спечели титлата на Европа по волейбол за жени

Италия завоюва купата на Европа по волейбол за дами

На финала в Белград италианките победиха изненадващо с 3:1 гейма досегашния притежател на купата – тимът на Сърбия, който е и сегашен международен първенец. Първенството на Европа се организира в Румъния, Хърватия, Сърбия и България.

Италия ликува за повторно през това лято. Първо с европейската купа на футболните национали, в този момент с тази на волейболистките. Те надиграха на финала мощния тим на Сърбия с 3:1 гейма и то по този начин безапелационно пред 20 000 сръбски почитатели в „ Щарк Арена ”, че никой не вярваше на очите си до последната точка на четвъртия гейм, приключил с убийственото преимущество 25:11. С доста по-добра организация на играта, съсредоточени и по-хладнокръвни, дамите в адзуро на треньора Давиде Мацанти завоюваха купата на Европа още веднъж след 12 години.

Сред тях чудесно се включи разпределителката Офелия Малинов, чийто генезис е български. За най-хубава на шампионата беше определена съотборничката й – диагоналът Паола Егону.  „ Не желаеме лятото да свършва ”, викаха от наслада коментаторите,някои от тях даже се просълзиха.     
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР