Искали ли сте някога да зарежете всичко и просто да

...
Искали ли сте някога да зарежете всичко и просто да
Коментари Харесай

ВСИЧКИ ИДВАМЕ НА ТОЗИ СВЯТ, ЗА ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ!

Искали ли сте в миналото да зарежете всичко и просто да изчезнете? Или сте мислили да отидете на разходка напълно сами до място, където в никакъв случай не сте били, надявайки се, че ще ви стане по-лесно?

Ако вашите мисли са такива, то душата ви се пробва да ви „ каже “ нещо…

Веднъж Учителят попитал учениците си:

– Защо, когато хората се карат, си викат?

– Защото губят спокойствието си “, дал отговор един.

– Но за какво да крещиш, в случай че другият е до теб? – попитал Учителят. – Не можеш ли да приказваш с него безшумно? Защо да крещиш, в случай че си сърдит?

Учениците изказали своите отговори, само че никой от тях не удовлетворил Учителя.

Накрая той им обяснил:

„ Когато хората са недоволни един от различен и се карат, сърцата им се отдалечават. За да преодолеят това разстояние и да се чуят, те би трябвало да си крещят. Колкото повече се ядосват, толкоз повече се отдалечават и толкоз по-силно се постанова да крещят.

– Какво се случва, когато хората се влюбят? Те не си крещят, в противен случай, приказват си безшумно. Защото сърцата им са толкоз близки, че дистанцията сред тях е незабележимо малко. А когато се влюбят още по-силно, какво се случва? – траял Учителят. – Те, към този момент, няма потребност да си приказват, а единствено ще си шушукат, по този начин ще стават още по-близки в любовта си.

– В последна сметка, даже няма потребност и да си шушукат. Те просто ще се гледат и ще схващат всичко, безусловно всичко, без да им се постанова да употребяват думи … Защото душите/сърцата не се нуждаят слова. Те се нуждаят от откровеност, добрина, топлина, обич, състрадание, прегръдка…

Питате ли се какво тъкмо е Душата? Къде се намира? Колко тежи?

Във Ведите изобилства от информация за Душата. Според писанията и до през днешния ден още никой не е съумял да претегли тежестта й. Тя е онази молекула, която дава искрата на живота, зарежда с сила сърцето, което кара кръвта да циркулира, достигайки до всяка клетка в телата ни.

Душата стартира да се усеща предадена, когато се обвинявате за грешките, които сте създали. Вместо това, приемете грешката като урок, поучете се от обстановката и не допускайте повтаряне.

Бъдещето постоянно е неразбираемо и макар, че знаем това, ние сме склонни да оставяме мозъка си да отиде прекомерно надалеч. Правейки това, ние забравяме, че в действителност се изтезаваме и нараняваме личната си душа и тази на обичан човек, защото всички отрицателни мисли и напрежение, които постепенно се натрупат в нас, гълтам и тровят душата ни.

Вместо да губите време в мисли какво може да се обърка в бъдеще, пробвайте се да живеете в сегашното и да се наслаждавате на моментите, които животът ви е дал.

Душата е основана свободна, изначално страховете са й били непознати, по тази причина й помогнете да остане безстрашна, както й е присъщо по природа.

Упоритото живеене в предишното прекъсва кислорода на личната ви душа, блокирайти новите хоризонти пред нея.

Вие сте от хората, които обичат да оказват помощ на другите, само че не получават нищо в подмяна? Когато в подмяна не получавате същата добрина от другите, душата ви стартира да се усеща тъжна, вярвайки, че може би вършиме нещо неправилно.

Не позволявайте на хората да се възползват от вас и да злоупотребяват с вашата непорочност и добрина. Винаги знайте цената си и се научете да отстоявате себе си. В противоположен случай, чувствайки цялата неправда, вашата душа ще се изтезава и страда.

Ако не обичате себе си това е най-смъртоносният грях от всички и най-жестокото закононарушение против вашата същина.Ако не се научите да обичате себе си, душата ви последователно ще стартира да ви изоставя и наранява, под формата на физически болести.

Светлата душа е любяща душа! Обичайте я, ценете я и тя ще ви обича и ще ви отвърне със същата безусловна и чиста обич!

Освободете се от предишното. Душата ви желае да живее, оставете я да върви напред, ведно с посоката на Времето – това е нейният Път – единствено напред!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР