Инвалиди в Пловдив са принудени да плащат на частна болница

...
Инвалиди в Пловдив са принудени да плащат на частна болница
Коментари Харесай

ТЕЛК пълни касата на частна болница 

Инвалиди в Пловдив са принудени да заплащат на частна болница за паркиране при освидетелстване или преосвидетелстване в ТЕЛК, в случай че са отишли с автомобил до комисията. За паркомясто дават пари и самите лекари, работещи в комисията. За куриозната обстановка алармира читателка на „ Марица “. Причината е, че постройката на лекарската комисия няма личен паркинг. Същевременно против входа на ТЕЛК-Пловдив има частна площадка за паркиране. Тя е на болничното заведение УМБАЛ „ Пълмед “. От здравното заведение са сложили преграда и безвъзмезден гратисен интервал. След това паркомястото се заплаща.

За инвалиди безплатният престой е 2 часа, а за хора без ТЕЛК - 30 мин. Разликата е час и половина, само че тя се оказва незадоволителна за хората с увреждания. Така хората с увреждания, които се забавят повече от 2 часа, са принудени да заплащат почтително на частника по левче на час. „ Освидетелстването лишава доста повече от това време. Комисията се състои от трима лекари и всеки от тях би трябвало да си каже мнението. Освен това документите, които преглеждат медиците, не са малко. Да не приказваме, в случай че има закъснение на индивида преди теб. Чака се по 3-4 часа. Защо би трябвало да прибират тези пари? “, разяснява доктор Елена Караманова, подала сигнала.

Таксата от 1 лев за всеки стартират час се заплаща на регистратурата на болничното заведение. 20 лева пък коства престоят за 24 часа. Ако си изгубиш или унищожиш билета, ще би трябвало да се бръкнеш по-дълбоко в джоба - санкцията е 50 лева По думите на доктор Караманова това основава стеснение на жителите, които се чудят къде да паркират.

Обикновено паркингът на РЗИ е цялостен, по тази причина придружителите оставят инвалидите пред входа и стартират да търсят къде да спрат автомобила си. На платения паркинг се постанова да оставят своите коли и самите чиновници на комисиите, обясниха от ТЕЛК. Често поради таксата те също въртели из прилежащите улички в търсене на свободно място.

Проверка на „ Марица “ откри, че от 35 платени места на паркинга на частната болница през вчерашния ден единствено едно беше заето. Причината е, че постройката на ТЕЛК е затворена, а двата състава, които заседават там, са в отпуск до 16 август в това число.

Екипът на вестника не съумя да се свърже с управлението на " Пълмед " за коментар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР