Институт Монтесори България инициира и организира еднодневна образователна конференция на

...
Институт Монтесори България инициира и организира еднодневна образователна конференция на
Коментари Харесай

Конференция за развитието на детето в социалната среда организира "Институт Монтесори"

Институт Монтесори България инициира и провежда еднодневна просветителна конференция на тематика " Развитието на детето в обществената среда ", а задачата му е да породи социална полемика с акцент върху методите на развиване и образование, механизмите за справяне с рискови обстановки и шерване на положителните практики.

На 17 септември от 9 до 18 часа в Sofia Event Center лектори ще са интернационалните учени и невропсихолози, световнопризнати специалисти по детско развиване, публични персони, експерти в областта на творчеството, цифровите технологии, психолози, бизнес водачи.

Сред лектори са доктор Стийв Хюз, президент на американското сдружение на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит Орайън, шеф AMI образования, и Сандра Роменска, Co-director of training и Senior teaching Fellow in Leadership and Management в University of St Andrews, Шотландия.

Планирана е и прожекция на документалния филм " Най-голям късмет за триумф " (Most Likely To Succeed), който отваря полемика по какъв начин днешното учебно заведение приготвя децата за уменията на бъдещето. Документалният филм е сниман в над 100 класни стаи и предлага взор към трогателен нов метод за поощряване на развиването на обществени умения, сериозно мислене, почитание, любознание.

Участието в конференцията е след предварителна регистрация на imontessori.bg или посредством закупуване на билет от Eventim. Като съпътстваща на конферентната стратегия част ще има проведени уъркшопи, детски работилници и презентационни кътове със свободен достъп. Децата са добре пристигнали гратис. Новините за конференцията можете да следите на интернет страниците на събитието във Website и Фейсбук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР