Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Китай иска да ограничи до два часа на ден времето на децата пред телефоните

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Китайският регулатор на киберпространството съобщи, че потреблението на смарт телефони от деца под 18-годишна възраст би трябвало да бъде лимитирано до най-много два часа дневно, съобщи " Ройтерс ".

Китайската администрация за киберпространство (CAC) разгласи, че желае доставчиците на смарт устройства да вкарат по този начин наречените стратегии за режим за малолетни, които да не разрешават на консуматори под 18 години достъп до интернет на мобилни устройства от 22:00 часа до 6 сутринта.

Доставчиците също по този начин ще би трябвало да дефинират времеви предели според препоръчаните промени, добави CAC.
Потребителите на възраст от 16 до 18 години ще имат право на два часа дневно, децата на възраст от осем до 16 ще получат един час, до момента в който на тези под осем години ще бъдат позволени единствено осем минути.

Но CAC означи, че доставчиците на услуги би трябвало да разрешат на родителите да се откажат от времевите ограничавания за своите деца.

Инвеститорите не бяха впечатлени. Акциите на китайските софтуерни компании паднаха най-много в следобедната търговия в Хонконг, откакто CAC разгласява проектоуказанията си, които са отворени за публични мнения до 2 септември.

Ша Хайлон, юрист в адвокатската адвокатска фирма Shanghai Shenlun, сподели, че разпоредбите ще основат главоболия за интернет фирмите.

" Много старания и спомагателни разноски за вярното използване на тези нови регулаторни условия ", разяснява той.

" И рискът от неспазване също ще бъде доста висок. Така че имам вяра, че доста интернет компании може да обмислят непосредствено да забранят на малолетни лица да употребяват техните услуги. "

През последните години управляващите са все по-загрижени за равнищата на късогледство и пристрастяване към интернет измежду младежите.

 ЮНЕСКО предложи възбрана за смарт телефони в класната стая ЮНЕСКО предложи възбрана за смарт телефони в класната стая

През 2021 година държавното управление за деца под 18-годишна възраст.

Платформи за шерване на видеа като Bilibili, Kuaishou и ByteDance от 2019 година оферират " режими за младежи ", които лимитират достъпа на потребителите до наличие и продължителността на потребление.

Подобното на TikTok приложение Douyin на ByteDance не разрешава на младежите да го употребяват повече от 40 минути.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР