Има такъв народ“ е трета политическа сила, ГЕРБ се връща

...
Има такъв народ“ е трета политическа сила, ГЕРБ се връща
Коментари Харесай

Маркет линкс: ИТН вече е трета политическа сила |

„ ИТН “ е трета политическа мощ, ГЕРБ се връща преди всичко, а Демократична България заема втората позиция, съгласно изследване на Маркет линкс, финансирано и осъществено взаимно с бТВ между 13 до 22 август.

Изследването бе показано от социолога Добромир Живков. Разочарованието от партиите на митинга да сформират постоянен кабинет води част от изгубеното ядро назад към ГЕРБ, разяснява той. 

Българските жители недвусмислено декларират, че не са задоволени от посоката на развиване на страната. Четвъртата вълна на болестта с ковид е с доста по-малка тежест при образуването на публичните настроения, изясни социологът. 

Народното събрание още веднъж е с най-ниско равнище на обществено доверие от българските институции. За месец спадът в благосклонностите към него е с към 10%. Обратна е наклонността при служебното държавно управление. През август доверието в него е 54%, което е с към 3% повишаване спрямо месец юли, сочат още данните. 

Българският гласоподавател счита, че отговорността за несполучливото сформиране на кабинет с първи мандат е по-скоро споделена. 43% споделят, че отговорността е и на двете страни – Има Такъв Народ, които предложиха собствен проектокабинет, както и Демократична България и ИБГНИ, които отхвърлиха да го поддържат. „ Все отново по-големите негативи понастоящем се отнасят към Има Такъв Народ, в сравнение с към Демократична България и ИБГНИ “, добави Живков.

Обратният развой се следи при така наречен партии на статуквото – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. ГЕРБ остава на същите позиции, само че доверието към Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи леко се повишава.

На въпрос дали ще гласоподават на предварителните избори 54% от присъединилите се в изследването дават отговор „ да “. Категорично няма да гласоподават 10%.

Данните са от взаимно изследване на bTV и „ Маркет линкс “, извършено сред 1055 пълнолетни лица в страната по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР