С обвинение се сдоби бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто пистолет

...
С обвинение се сдоби бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто пистолет
Коментари Харесай

Обвинение и 10 бона гаранция за бизнесмена, с чийто пистолет депутатско дете простреля момиче

С обвиняване се снабди предприемачът Димитър Бонзов, с чийто револвер депутатско дете простреля момиче. Той се яви в полицията във Велико Търново през днешния ден, с цел да бъде измамен под отговорност. И не пророни и дума. Бонзов е на независимост против 10 бона парична гаранция.

Той остави зареден револвер под възглавница на скамейка в двора си в Арбанаси по време на празненство с деца.

Намери го синът на депутата Явор Божанков и простреля несъзнателно 12-годишно момиче, сестра на майка му.

Бонзов и юристите му останаха над 20 минути в ръководството. После юристите му споделиха, че е декларирал предпочитание да спомага на следствието. И са създали искане да се срещнат с материалите по делото.

Деянието е осъществено в нарушаване на член 59, алинея 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения (ЗОБВВПИ). Според него
„ лицата, получили позволение за придобиване,
предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях, са длъжни да ги опазват. От обири, изгубване и достъп на други лица. И да подхващат ограничения за недопускане на злополуки или пострадвания при използването им. “Бонзов не е съхранявал оръжието в неподвижна каса, от което е последвало причиняване на междинна телесна щета на дете на 12 години. Като не е желал и допускал това “, излиза наяве още от известието на районната прокуратура.

„ Оше нямаме експертизи, събират се доказателства. На този стадий това можем да кажем поради следствената загадка, която сме длъжни да пазим “. Това споделиха юристите Калин Кънчевски и Милен Николов.

Те показаха, че Бонзов ще дава пояснения тогава, когато се съберат всички доказателства. „ Деянието е несъзнателно, по неволя. Никой не е желал да настъпват нездравословни последствия за който и да било “, приключиха изказването си Кънчевски и Николов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР