Форматът “Нощно кино във Варна продължава своя звезден сезон с

...
Форматът “Нощно кино във Варна продължава своя звезден сезон с
Коментари Харесай

“Нощно кино” с Петър Вълчанов на 1 юни във Варна

Форматът “Нощно кино ” във Варна продължава своя звезден сезон с един от най-успешните български кинорежисьори - Петър Вълчанов.

В рамките на “НОЩНО КИНО ”, с изключение на фрагменти от филмите на Петър Вълчанов, ще имаме и неверочтната привилегия да гледаме и тийзъра на най-новия му (още в пост-продукция) филм - “Триумф ”, както и да си поговорим за креативния му път и провокациите на специалността.

Събитието е на 1 юни от 21.00 ч. във ФКЦ.

ТРИУМФ

Стената е паднала. Държавата е в безпорядък. В магазините няма самун, в бензиностанциите няма гориво. Правителства идват и си отиват, до момента в който улиците на София са залети от протестиращи. На към 30 км от там, в цялостна загадъчност, експертна група от висши военни и екстрасенси копае дупка в земята в търсене на извънземно завещание, което ще направи България още веднъж велика.

Петър Вълчанов е приключил НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност кино и телевизионна постановка в класа на проф. Людмил Стайков.

В тандем с Кристина Грозева се ангажират с разнообразни телевизионни планове, основават кино лентата „ Аварийно кацане “ (2010); взаимно пишат и режисират късометражния филм „ Скок “ (2012), който е номиниран за Европейските кино награди през 2013 година.

„ Урок ” (2014) е дебютният им пълнометражен игрален филм, на който Петър Вълчанов и Кристина Грозева са сценаристи и продуценти. С награди от фестивалите в Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже и Гьотеборг „ Урок “ се трансформира в най-награждавания филм от новото българско кино.

„ Слава “ (2016) печели Почетен диплом на журито на IFFS – Международен кино фестивал Локарно и още 30 оценки и 15 номинации. А филмът „ Бащата “, с Иван Бърнев и Иван Савов в основните функции, е отличен с премия „ Кристален глобус “ от фестивала в Карлови Вари през 2019 година

Събитието е част от програмата на Форум БУНА.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР