Ще има ли извънредно заседание на НС ще стане ясно

...
Ще има ли извънредно заседание на НС ще стане ясно
Коментари Харесай

Решават утре ще има ли извънредно заседание на НС

Ще има ли изключително съвещание на Народно събрание ще стане ясно на следващия ден. Това стана ясно от изказване на соцлидера Корнения Нинова.

„ В 10.30 часа се привиква председателски съвет в Народното събрание. Обявената тематика е нарастването на пенсиите и насрочване на изключително съвещание на Народното събрание “, сподели тя в Банско. нинова е в града за среща с жители. Тя е лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 1-и МИР Благоевград.

За изключително съвещание на Народно събрание настояха от ПП-ДБ, които внесоха и подписка за свикването му. Поводът е нарастването на пенсиите, въпреки че Надзорът на Национален осигурителен институт към този момент реши, че те ще скочат с плануваните в бюджета 11%

„ Ние ще участваме в председателския съвет и ще заявим своята позиция “, уточни тя.

„ Естествено, че пенсиите би трябвало да се усилят с 11, а не с 10%. Но ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още веднъж се канят да излъгват пенсионерите какъв брой са загрижени за тях. Те си проведоха предизборно този спор,
като че ли до през вчерашния ден не бяха дружно и не отхвърлиха дружно
предложенията на Българска социалистическа партия за нарастване на вдовишките надбавки и за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход. Защото, каквото и да се прави на парче, хиляди пенсионери ще живеят под прага на беднотия. Докато не се реши генерално въпросът посредством преизчисляване. И това към този момент се е случвало – единствено по време на ръководство на Българска социалистическа партия “, разяснява по тематиката Нинова.

„ Затова имаме искания, че сме поредни и кардинални в това отношение. Показали сме го с дейности, а не на думи. А какъв брой пъти в последните 7- 8 години ГЕРБ отхвърлят оферти от нас закон за възрастните хора? Възрастните хора помнят коя партия е полагала и поставя действителни грижи за тях и няма да разрешат да бъдат използвани за партийните цели на сглобкаджиите “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР