Идеята се появява в САЩ през 2012 г. именно като

...
Идеята се появява в САЩ през 2012 г. именно като
Коментари Харесай

Щедрият вторник – денят, в който даряваме за любима кауза


Идеята се появява в Съединени американски щати през 2012 година точно като контрапункт на Черния петък, когато човек е най-склонен към разходване на средства за неща, които не са му в действителност нужни. Щедрият вторник (#GivingTuesday) дава опция на бизнеса, благотворителните организации и локалните общности да обединят старания в поддръжка на значими за обществото благотворителни дела и да припомнят на хората, че дарителството е неотменна част от всекидневието ни и метод да използваме парите си, с цел да променим нечий живот. 

Щедрият вторник се отбелязва в над 100 страни по света. Освен в Съединени американски щати, такава традиция имат и в Канада, Англия, Германия, Испания, Норвегия, Ливан, Австралия и Бразилия.

Ако към момента не сте решили коя е най-подходящата идея, за която да дарите, добра опция е фондация " ". От шест години тя провежда събития, в които благодарение на доброволци оказва помощ на мъчно или изцяло неподвижни хора да доближат до планински върхове, да плуват по реки и язовири, да полетят, да вземат участие в съревнование по планинско тичане, да се спуснат в пещери, да се потопят в хубостта на зимната планина, да посрещнат залеза на върха.

" Природата на нашата страна е красива и величествена и имаме вяра, че би трябвало да бъде налична за всички нас. Правим всичко допустимо, без да щадим време и сили, с цел да можем да покажем това и на нашите другари със затруднена или цялостна устойчивост ", споделят смелчаците от " Ела и ти ", за които няма невъзможни задачи.

Те обаче ще се радват на поддръжка, с цел да продължат да основават свят, в който невъзможното става действително, а амбициозната им цел е събитията да станат регулярни - всеки месец най-малко по едно. И споделят:

" До момента сме съумели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа, на над 150 души с увреждания и с поддръжката на над 450 доброволци - на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, на Черни връх и х. Вихрен, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези, качихме се на Караджов камък, преминахме сложната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски и участваме всяка година в надпреварата " По стъпките на Алеко " в тимове с нашите многочислени другари с увреждания.

Тази година успяхме да достигнем и до х. " Рибни езера " и до най-високия язовир " Калин " и до х. " Иван Вазов ". Тези събития бяха предизвикателство, тъй като успяхме да осигурим и високопроходими коли ".

Фондация ЕЛА И ТИ

Наличните колички доброволците съумяват да стегнат, обновят и запазят с помощта на поддръжката на донори. Сега обаче имат голяма нужда от пазаруването на още най-малко една профилирана количка - истинска от производителя. 

Средства са нужни и за регулярното образуване и осъществяване на събитията, подсигуряване на нужен инвентар, регулярно образование на доброволците, които, за благополучие, стават от ден на ден, базово помещение и настоящи административни разноски и счетоводни услуги. 

Как можете да дарите.

Фондация ЕЛА И ТИ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР