Хроничната болка често е изтощителна. Но медицинското лечение в повечето

...
Хроничната болка често е изтощителна. Но медицинското лечение в повечето
Коментари Харесай

4 начина да се отървете от болки в кръста без лекарства

Хроничната болежка постоянно е изтощителна. Но здравното лекуване в множеството случаи не носи облекчение. 

Американски учени са открили, че най-честите източници на непрекъсната болежка са ставите и кръста. В света броят на хората, страдащи от хронична болежка, надвишава всички пациенти със сърдечни болести, рак и диабет, взети дружно!

Всичко е във вашите ръце

Както демонстрира практиката, различните способи постоянно са по-добри от медикаментите за облекчение на болката.

Ето по какъв начин може да си помогнете сами:

Медитация

Упражненията за медитация и надълбоко дишане освобождават ендорфини - невротрансмитери, които имат аналгетични свойства. Изследванията удостоверяват, че тези способи понижават мускулното напрежение, спазмите и облекчават болката.
 Болки в тялото, които издават тежки прочувствени проблеми Болки в тялото, които издават тежки прочувствени проблеми
Мнозина подценяват здравословните проблеми, които могат да бъдат отключени от високите равнища на стрес и тревога. Най-често страдаме о...

Тай Чи

Системата за постепенно придвижване, съчетана с техники за дишане и релаксация, оказва помощ за подсилване на ставите. Доказано е, че Тай Чи понижава хроничния артрит и болките в кръста.

Йога

Изследванията потвърждават изгодите от комбинацията от пози, дихателни техники и релаксация. В допълнение, по този начин наречената „ гореща “ йога, изпълнявана в отопляема стая, се оказа още по-ефективна.

Аеробни извършения
 Защо ни боли глава и по какъв начин да се оправим без болкоуспокояващо? Защо ни боли глава и по какъв начин да се оправим без болкоуспокояващо?
Всеки изпитва главоболие. От лека, само че пробождаща болежка от дехидратация до деактивираща мигрена - болките в главата са извънредно чест...

Да, това може да не наподобява като най-хубавият метод за лекуване на болков синдром, само че е потвърдено, че умерените извършения като вървене, джогинг и плуване понижават хроничната болежка. В същото време заседналият метод на живот усилва болковото чувство.

Ароматерапия

Изследвания демонстрират, че етеричното масло от лавандула понижава потребността от болкоуспокояващи след интервенция. А ароматерапията с етерично масло от бергамот понижава невропатичната болежка.

Маслата може да се приложат и посредством втриване в болното място. За задачата разредете няколко капки от тях в 20 мл базово масло (бадемово масло, масло от пшеничен зародиш).

Материалът не съставлява медицински съвет. При неотшумяващи проблеми, потърсете здравна помощ!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР