Холгер Руне изигра страхотен двубой срещу Григор Димитров и е

...
Холгер Руне изигра страхотен двубой срещу Григор Димитров и е
Коментари Харесай

Да спреш точката и накрая да я спечелиш: Беше ли ощетен Григор в тайбрека на втория сет?

Холгер Руне изигра страховит дуел против Григор Димитров и е въпрос на уместност да признаем, че точно младокът беше по-стабилен в решителните моменти и по-често търсеше самодейността в разиграванията. Същевременно обаче Гришо се бранеше чудесно и извличаше голям брой неточности от ракетата на своя противник при започване на мача, което му разреши да отвори задатък от сет и 4:2 гейма. Впоследствие най-хубавият български тенисист позволи прочут спад в играта си и международният номер шест се възползва, с цел да осъществя рибрейк и да докара нещата до тайбрек.

Там преимуществото беше на страната на Руне, който отвори преднина от 6:4 точки в своя изгода, само че родният ни представител не се съобщи и изравни точки. Все отново 20-годишният състезател не разреши да се стигне до цялостен поврат и си обезпечи трети сетбол, откакто пласира отличен бекхен по диагонала, а в идващото разиграване пристигна и евентуално най-дискусионната обстановка в мача.

Това се дължи на събитието, че скандинавецът намерения един от ударите на Григор за излязъл в навън и незабавно подвигна ръка, с цел да апелира, единствено че не беше забелязан от основния арбитър Начо Форкадел и в последна сметка точката продължи, до момента в който беше извоювана от младока, само че по всички тенис правила, то резултатът трябваше да стане 7:7, тъй като по-високоранкираният тенисист очевидно прекъсна разиграването и трябваше да го загуби служебно, а по този начин Димитров щеше да има всички шансове да поведе с 2:0 сета.

Weird end to set 2 between Holger Rune & Grigor Dimitrov

Holger had set point in the tiebreak & Grigor hit a ball close to the baseline.

Holger raised his hand as if to stop play & challenge, but the umpire didn’t stop them.

Holger kept playing & won the point.

Very odd.
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
Vad sysslar domaren med i Rune-Dimitrov på setbollen??
Rune stannar upp i poängen och vill utmana en boll men spelar sedan vidare och vinner poängen. Bollen som han ville utmana var inne och han hade istället förlorat poängen.
— AE (@AEtennis_)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР