В опит да интегрира изкуствения интелект в човешкото ежедневие, Meta

...
В опит да интегрира изкуствения интелект в човешкото ежедневие, Meta
Коментари Харесай

Meta подготвя смарт слушалки с камери и AI

В опит да интегрира изкуствения разсъдък в човешкото всекидневие, Meta създава слушалки с вградени камери и връзка с AI-система. Устройството ще предлага на потребителя контекстуална информация за обектите към него и превод в действително време.

Слушалките с камери носят кодовото име Camerabuds, оповестява The Information. Те ще получат набор от AI-функции, в това число и превод от непознати езици и идентификация на обекти в действително време. Изпълнителният шеф на Meta обмисля за устройството няколко дизайнерски концепции: слушалките могат да се слагат в ушната мида или да бъдат на ушите. Съвместно с компанията Ear Micro, която съставлява производител на електроника в Канзас, колосът на обществените мрежи изследва нова технология за камери, които ще бъдат вградени в слушалките. Техническите проблеми на плана включват прегряване на устройството и попадане на коса в зрителното поле на камерата. Има и проблем с поверителността, който е от голяма важност при всяко потребление на камери в носимите устройства.

Meta към този момент включва устройства с вградени камери. Компанията неотдавна показа второто потомство умни очила, пуснати в съдействие с Ray-Ban — те имат процесор Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1, широкоъгълна камера и обезпечават до 36 часа живот на батерията, като се вземе поради потенциала на батерията в тази ситуация. Компанията създаде и часовник с вградена камера, само че планът беше преустановен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР