Хиляди белгийци протестират днес в Брюксел, настоявайки белгийското правителство да

...
Хиляди белгийци протестират днес в Брюксел, настоявайки белгийското правителство да
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи в Брюксел призовават за борба с климатичните промени

Хиляди белгийци стачкуват през днешния ден в Брюксел, настоявайки белгийското държавно управление да съблюдава уговорките си за битка с промените на климата, в миг, когато в Полша стартира конференцията на Организация на обединените нации за опазване на контрола върху световното стопляне, оповестява " Ройтерс ".

Протестът в центъра на белгийската столица е два дни, откакто стотици, въодушевени от френските митинги на " жълтите жилетки ", стачкуваха против белгийския парламент и високите цени на горивата.

Протестиращите през днешния ден приканиха за " амбициозни " климатични политики за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий в сходство с задачите, сложени от Парижкото съглашение през 2015 година

Организаторите на митинга приканват за повече възобновима сила, повече пътеки за колоездене и по-чист въздух посредством " обществено обективен преход ".

Брюкселската проява съответства с началото на двуседмична среща на върха на Организация на обединените нации по отношение на климатичните промени в полския град Катовице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР