Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите АТП

...
Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите АТП
Коментари Харесай

Григор Димитров не издържа срещу коравия Бублик в Марсилия

Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на шампионата от сериите АТП 250 в Марсилия, откакто загуби от казахстанеца Александър Бублик с 5-7, 6-3, 6-7(6). Българският тенисист имаше два мачбола в тайбрека на третия сет, само че не съумя да ги осъществя и в последна сметка отпадна от шампионата.

В първата част Григор съумя да навакса пробив закъснение, само че в края още веднъж се пропука и Бублик се наложи със 7-5. Във втория сет Димитров осъществя единствения пробив и вкара мача в решителен трети сет. В него нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек, в който българинът съумя да си обезпечи задатък от 6-4, само че пропусна двата мачбол, един на сервис и един на посрещане, след което Бублик завоюва още две точки и затвори мача след два часа и 19 минути игра.

По този метод казахстанецът завоюва петия мач сред двамата и към този момент има задатък от 3-2 в срещите посред им. За място на полуфиналите той ще спори с лидера в схемата Хуберт Хуркач от Полша.

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят стартира с ас на българина, откакто Бублик завоюва жребия, само че избра да посреща вместо да сервира. Григор не позволи изненада в първия гейм, печелейки го на 15. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и изравни. Третият гейм завърши с отличен ас на българина, повеждайки с 2:1 в първия сет. Последва гейм на 0 в интерес на казахстанеца за 2:2. В първите минути на мача Бублик на няколко пъти успяваше да изненада българина с къси топки, на които Димитров нямаше отговор. Следващата част бе много оспорвана, само че в последна сметка Григор завоюва подаването си с следващ ас. Бублик бе праволинеен в идващия гейм, който завоюва с два следващи аса. Димитров не съумя да запише точка. Първият пробив в мача бе на сметката на казахстанеца. Геймът стартира с точка за Бублик. Последва непредвидена неточност от Григор Димитров, който от доста близка отдалеченост прати топката в мрежата за 0:30. Последва бърза точка за българина, който прати мощен сервис, а Бублик не реагира добре и прати топката в навън. Това обаче не оказа помощ на Димитров, който напарви две неуверени отигравания и загуби частта. Григор сподели темперамент и незабавно съумя да върне пробива. Две двойни неточности на казахстанеца помогнаха на българина да изравни още веднъж резултата, макар че Бублик сервираше с нови топки. Григор продължи със солидното си показване и в идната част и завоюва подаването си. За страдание обаче, макар мощното начало в идващия гейм, Димитров позволи равнене до 30:30, откакто бе повел с 30:0. Това развиване на нещата стимулира Бублик, който взе самодейността и завоюва гейма, с цел да докара нещата до 5:5 гейма. Казахстанецът се възползва от неуверената игра на Димитров и съумя да реализира втория си пробив в мача, повеждайки с 6:5.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет стартира с елементарен гейм за българина, само че Бублик също завоюва подаването си без особени проблеми за 1:1. За повторно в мача Димитров подари точка на казахстанеца, откакто се подхлъзна на корта.  Следващият гейм не стартира добре за хасковлията, който изостана в резултата до 0:30. Григор обаче се оправи по съвършен метод, изравнявайки до 30:30, а по-късно и да поведе след смач. Българинът затвори гейма и не позволи да пробив. На собствен ред Димитров изигра най-силния си гейм от началото на мача. Българинът съумя да реализира пробив, който пристигна не и без помощта на Бублик. Казахстанецът поведе с 30:0, само че след две двойни неточности позволи равнене. Следващата точка  бе още веднъж в интерес на Григор, с цел да последва нова – трета двойна неточност за Бублик, с която родната ракета затвори гейма. Димитров затвърди без никакви проблеми пробива си и поведе с 4:1. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и понижи преднината на българина. Григор обаче показ отличен сервис и още веднъж дръпна в резултата до 5:2. Той обаче не съумя да направи пробив, с цел да затвори сета. Това обаче се случи в идващия гейм, когато Димитров бе праволинеен, печелейки на 0.

ТРЕТИ СЕТ

Третият сет стартира с два бързи гейма, в които Бублик и Григор завоюваха подаванията си. Във втората част Димитров направи три аса и затвори гейма без да даде точка на своя съперник. Последва нов мощен гейм за 50-ият в света, който завоюва подаването си на 0. Този път казахстанецът бе съвсем непогрешим при сервисите си, а това несъмнено затрудни родния тенисист. Казахстанецът завоюва и идващото си подаване, макар че този път Григор му оказа много сериозна опозиция. Следващия гейм бе много трагичен за българина, който избави точка за пробив от страна на Бублик, а по-късно затвори частта в своя изгода със смач. Умората в двамата тенисисти стартира да си споделя думата, като грешките от страна на Димитров и Бублик зачестиха. Григор бе доста покрай пробив за 5:4, откакто осъществя една от най-хубавите точки в мача, само че казахстанецът сподели темперамент и в последна сметка завоюва подаването си, с цел да поведе още веднъж в третия сет. Последва съвършен гейм за Димитров, който го завоюва без даде точка на своя конкурент и завършвайки го с нов ас - 5:5. След оспорвана игра в трети сет и нито един пробив, разумно се стигна до тайбрек. който българинът съумя да си обезпечи задатък от 6-4, само че пропусна двата мачбола, един на сервис и един на посрещане, след което Бублик завоюва още две точки и затвори мача след два часа и 17 минути игра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР