Гръцките власти обявиха снощи извънредно положение в района край град

...
Гръцките власти обявиха снощи извънредно положение в района край град
Коментари Харесай

Бедствено положение и 12 евакуирани села заради пожара край Александруполис

Гръцките управляващи оповестиха нощес изключително състояние в региона край град Александруполис, където продължава да гори пожар към този момент трети ден, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.

 

Най-силно бушува огънят в село Монастираки, като в битката със стихията са включени и противопожарни самолети. Над региона се е образувал черен димящ облак, а гръцките управляващи са принудени да затварят пътя, съобщи малкия екран.

 

До момента са евакуирани 12 села, изгорени са къщи и една черква.

Хиляди декори горска и обработваема повърхност са изпепелени, както и пчелни кошери и животновъдни ферми.

 

Седем пожарникари и един доброволец с дихателни проблеми и леки изгаряния са били настанени в болница. Петима от признатите пациенти са изписани, написа Българска телеграфна агенция.

 

Поради пожара е затворен Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Гърция и Турция Кипи-Ипсала във Североизточна Гърция.

 

Пожарникари, бойци, доброволци и поданици се борят с огъня и мощните променливи ветрове в селата Нипса, Дорико и Авандас, с цел да предотвратят прекосяването му в индустриалната зона на Александруполис.

 

Генералният секретариат на Гражданската отбрана се обърна за подпомагане към програмата на Европейски Съюз „ Коперник “ за сателитно наблюдаване и снимане на Земята по отношение на опожарените региони и вредите, нанесени от огромния пожар.

 

За през днешния ден е оповестена висока заплаха от пожари и в областите Атика, Евбея (Евия), Арголида, Коринт и Беотия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР