Гражданското сдружение БОЕЦ организира шумна демонстрация пред сградата на Висшия

...
Гражданското сдружение БОЕЦ организира шумна демонстрация пред сградата на Висшия
Коментари Харесай

БОЕЦ организира протест пред ВСС за уволнението на Гешев

Гражданското съдружие БОЕЦ провежда шумна проява пред постройката на Висшия правосъден съвет с искане за уволнението на основния прокурор Иван Гешев. Активисите на организацията се събраха на тротоара пред съвета със викания " Гешев - срам! " и " Гешев - вън! ". БОЕЦ упорства и за оставката на Висш съдебен съвет.

Самият Гешев влезе във Висш съдебен съвет към час по-рано от 9.30 ч. когато стартира съвещанието на пленума на кадровия орган.

Предложението за започване на процедура за отстраняването на основния прокурор бе импортирано от правосъдния министър Янаки Стоилов. Той изясни, че в случай че Висш съдебен съвет откаже да се занимава с въпроса, същото предложение ще бъде импортирано в Народното събрание.

Предложението за уволнението на Гешев се базира на сигнала на вътрешния министър Бойко Рашков. В него се сочат няколко групи нарушавания, които съгласно МВР-шефа са осъществени от Гешев. Сред тях са нелегално разпространение на данни от СРС-та, нарушване на презумпцията за невиновност и непризнаване на разделянето на управляващите.

Главният прокурор може да бъде отхвърлен с гласовете на не по-малко от 17 членове на Висш съдебен съвет. По конституция съветът се състои от 25 члена, само че сега те са 22.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР