Горан Иванишевич заяви, че мачът срещу Григор Димитров е бил

...
Горан Иванишевич заяви, че мачът срещу Григор Димитров е бил
Коментари Харесай

Треньорът на Джокович: Мачът срещу Григор беше най-трудният. Димитров нямаше план

Горан Иванишевич съобщи, че мачът против Григор Димитров е бил най-трудният за Новак Джокович по пътя му към купата на

Двамата се изправиха един против различен в третия кръг в Мелбърн, като сърбинът победи в три сета, само че му се наложи да премине през много тежки обстановки. В първата част Димитров избави три сетбола при 3:5, а след това самият той имаше две благоприятни условия да завоюва частта.

„ Бяхме оптимисти за първите два кръга, защото знаехме, че съперниците няма да му основат проблеми, макар контузията. В третия кръг обаче Димитров изигра мача по изцяло неправилен метод. Той и треньорът му нямаха подобаващ проект и не се бяха подготвили в тактическо отношение. Новак не можеше да се движи, само че все пак Григор пласира единствено две или три къси топки. На негово място аз щях да разпространявам триста. Той обаче ни е балкански брат, тъй че ни оказа помощ “, сподели първенецът на Уимбълдън за 2001 година пред Tennis Majors, представен от БГНЕС.

„ Дори когато си изцяло квалифициран, Димитров е сложен конкурент. Често борави със слайс и играе на доста висока скорост. Това беше мачът от шампионата, в който бях най-изплашен. От този миг нататък Новак игра удивително и всичко мина доста безпрепятствено “, добави треньорът на Джокович.

„ Мислех, че съм видял всичко, когато той завоюва тук през 2021 година, само че това е необикновено. Да играе по този начин всеки ден, все по-добре и по-добре, е впечатляващо. 97% от играчите щяха да се отдръпват след ядрено-магнитния резонанс. Той е от друга планета. Даде всичко “, сподели още Иванишевич.

Загубата в третия кръг за Димитров беше неговата десета против Джокович в 11 изиграни дуела.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР