Години наред 22-годишна жена се е хранила само с наденици

...
Години наред 22-годишна жена се е хранила само с наденици
Коментари Харесай

Жена се храни 21 години само с наденици и сладолед, но на Коледа се случи чудо

Години наред 22-годишна жена се е хранила единствено с наденици и сладолед, даже и по празниците.

Тя е била диагностицирана със селективно хранително разтройство (СХР) - тип хранително разстройство, при което човек няма никакъв интерес към храната и изобщо не желае да пробва нови неща, което на собствен ред води до доста стеснен хранителен режим, състоящ се единствено от няколко неща.



След като била хипнотизирана обаче Кортни от Линкълншайър почнала лека-полека да превъзмогва своята болест и да е способна да пробва нови неща за първи път.

И единствено четири месеца по-късно, в деня на Коледа, тя съумяла да седне на празничната маса и да се нахрани със същото, което хапвали и останалите членове на фамилията ѝ.

Преподавателката Кортни показа пред "Метро ": "Много бях щастлива, че даже седнал съм на масата, дружно със фамилията ми, и си хапват това, което и те, а не да надиплям единствено сладолед и наденици. Много ми хареса и се надявам да го направя отново тази Коледа ".



Кортни е "спазвала " своя много стеснен хранителен режим съвсем през целия си живот, оцелявайки с помощта на избрани наденици от локалния месар и сладолед. "Растейки, това беше призрачен сън. Приготвях си обяда за учебно заведение и си мислех по какъв начин иска ми се подиграват съучениците. Не ходех на празненства и други събития, тъй като там нямаше какво да хапвам. Хората си мислят, че става дума за галене, само че не е по този начин. Аз просто не можех да хапвам храна ", споделя още тя.

Като дете, лекарите ѝ били споделили, че като порасне ще се оправи. те също пробвали с когнитивна терапия, само че тя не дала резултат.

Малко преди да навърши 21 години майката на Кортни чула по какъв начин локално момче, което яло единствено наденици било преборило своя синдром посредством внушаемост.

"Тя ми описа за него и аз си споделих, че щом работи за него, би трябвало да работи и за мен. Проучих в интернет хинпнотизатора и открих, че той е Дейвид Килмъри, който практикува в Лондон и Ковънтри. Казах си, че няма нищо за губене и си насрочих сеанс ", споделя Кортни.


Жената описа, че се е почувствала добре още от първата минута на сеанса. Двамата с хипнотизатора първо обиколили няколко магазина, с цел да може тя да се нагледа на разнообразни храни, а по-късно той я хипнотизирал за 10-15 минути.

След това той сложил пред нея паница с плодове и Кортни усетила, че към този момент не изпитва боязън към храната.

Все отново всичко било на бебешки стъпки. Първо тя почнала да допира храната, след това да си отхапва дребни хапки от нея.

Голямата стъпка, по думите ѝ, била, когато тя отишла в заведение за сандвичи и изяла цяла половинка на пилешки сандвич. Така дамата почнала да опитва все нови и нови храни, както и да яде от ден на ден и повече. Месец след втория ѝ сеанс, тя към този момент си похапвала пълноценно меню от чорба, второ и десерт.

Миналата Коледа обаче е бил в действителност огромен миг за Кортни. Тогава тя сяда на масата дружно със своите родственици и се храни наедно с тях.

"Бях доста щастлива. Майка ми сияеше от наслада. Никой обаче не споделяше нищо до самия край, с цел да не би да ме притисне прекалено много ", споделя Кортни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР