Globalstar, като партньор на Apple, намекна, че в iPhone ще

...
Globalstar, като партньор на Apple, намекна, че в iPhone ще
Коментари Харесай

Globalstar намекна за разширяване на функциите за спътникови връзки в Apple iPhone

Globalstar, като сътрудник на Apple, загатна, че в iPhone ще се появят нови благоприятни условия за сателитна връзка. Доставчикът направи съответното изказване в документ, изпратен до Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC), в отговор на взаимния план сред T-Mobile и SpaceX за свързване на общоприетите телефони към спътниците.

„ Системата MSS (Mobile Satellite Service) на Globalstar ще продължи с течение на времето да се развива и ще поддържа разширяващ се набор от функционалности и услуги непосредствено от телефоните в лицензирания набор “ — сподели провайдерът. В момента компанията предлага набор от свои лични сателитни телефони и работи за обезпечаване на гласова и интернет съгласуваност към устройствата на Apple, се споделя в документа. „ В последна сметка стотици милиони хора по света ще могат да се свържат към Globalstar в обстановките, когато свързаността е сериозна и наземните мрежи са недостъпни “ — добави операторът.

Към момента, сателитните благоприятни условия на iPhone 14 са лимитирани до изпращане на текстови известия до службите за незабавна помощ, когато клетъчната връзка не е налична. Успоредно с това, реализацията на партньорския план AT&T и AST SpaceMobile, както и T-Mobile и SpaceX, са в ход за обезпечаване на връзка с интернет и гласова връзка посредством спътници за общоприетите потребителски смарт телефони.

Самата Apple също се интересува от новите благоприятни условия за сателитна връзка на iPhone. Миналия декември компанията получи патент за мобилни сателитни приемопредаватели, предопределени за гласова връзка и достъп до интернет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР