Много от тези устройства вече са изчезнали от официалните уеб

...
Много от тези устройства вече са изчезнали от официалните уеб
Коментари Харесай

Най-неочаквано Германия забрани продажбата на смартфоните и таблетите на Lenovo и Motorola

Много от тези устройства към този момент са изчезнали от формалните уеб уеб сайтове на марките.

Съдът на Германия на 11-ти май 2024 година реши да забрани продажбата на устройства на марките Lenovo и Motorola. Информацията е предоставена от изданието Gizchina. Под възбраната попаднаха някои модели таблети, смарт телефони и преносими компютри, които употребяват WWAN модули за безжична връзка, които дават отговор за свързването на устройствата с мобилния интернет.

Факт е, че патентът за WWAN-модулите, интегрирани в оборудването на Lenovo и Motorola, принадлежи на InterDigital. Компанията счита, че двете марки не са лицензирали технологията и не са платили нищо на InterDigital. В същото време Lenovo и Motorola считат, че претенциите на InterDigital са неоснователни.

След като Окръжният съд в Мюнхен отсъди в интерес на InterDigital, неразрешените артикули изчезнаха от немските уеб уеб сайтове на Lenovo и Motorola. Списъкът на неразрешените устройства включва всички устройства, които употребяват мобилните мрежи GSM, UMTS, LTE и 5G. Такъв да вземем за пример е смарт телефонът Edge 50 Ultra, излязъл на пазара напролет на 2024 година

Следващото правосъдно дело сред Lenovo и InterDigital ще се организира в Лондон на 10-ти юни. По време на идващия развой съдът би трябвало да дефинира световната ставка на лицензите за технологиите на InterDigital. Експертите смятат, че Lenovo и Motorola към момента имат късмет да се върнат на немския пазар и да не изгубят пазарите в други страни от Европейски Съюз, в случай че Lenovo заплати санкцията на InterDigital и заплати всички лицензи за тези устройства, които са били пуснати без нея и ще бъдат създадени в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР