Чудесни новини за запалените фенове на конзолата отпреди двадесет години.

...
Чудесни новини за запалените фенове на конзолата отпреди двадесет години.
Коментари Харесай

В App Store се появи емулаторът Gamma, който дава възможност на iPhone да се играят игрите на PS1

Чудесни вести за запалените почитатели на конзолата отпреди двадесет години. Можете да играете игрите от детството си.

На 12-ти май, изданието The Verge публично разгласи, че App Store е пуснал много атрактивен емулатор за конзолата PlayStation (популярна като PlayStation 1 или PS1). Той носи името Gamma и дава чудесна опция за пускане на iPhone или iPad на емблематичните игри от минали времена. Струва си да се спомене, че по-рано геймърите към този момент можеха да започват PS1 игри на своите iPhone или таблети на Apple, само че единствено посредством джейлбрейк и потребление на програмен продукт на трети страни. Сега всичко може да се изтегли от формалния дигитален магазин и, което е значимо, гратис.

Разработчикът даже е внедрил за iPhone и iPad поддръжката на контролери и клавиатури посредством Bluetooth безжична връзка, което разрешава доста по-удобно да се играят видеоигрите (все отново сензорното въвеждане доста отстъпва на хардуерните бутони). Освен това потребителите ще могат да сменят обвивката на виртуалния контролер, а достиженията в миналите игри могат да се синхронизират посредством Гугъл Drive и Dropbox. Геймърът може да резервира аварийни копия на своите игрови файлове и сейвове. Заслужава да се означи, че емулаторът има опция за условно опазване на напредъка (играта просто е спряна) когато и да е – даже в тези планове, които в началото не са имали функционалност за опазване.

Трябва да се знае, че емулаторът Gamma е сходен на различен план, наименуван Delta, в доста връзки – той е напълно основан на кода на този емулатор, с изключение на физическото ядро PSX. Става въпрос за партньорството сред разработчиците на тези приложения – „ ZodTTD, създателят на Gamma, получи позволение от основателя на Delta да употребява кодовата база за личния си план. И в случай че се съди по отзивите на потребителите, приложението е отлично. В доста редки случаи то не започва някои видеоигри като NASCAR 98 и Shrek Treasure Hunt, само че във всички останали сюжети е превъзходен метод да се насладите на класиката.

В днешно време не е проблем да се откри PS1 на ликвидация (продават ги на вторичния пазар в големи количества), само че е доста мъчно, в случай че не и невероятно, да се свърже тази подпора към актуален тв приемник или екран. Съответно геймърите, които са играли тези игри преди двадесет години, или тези, които просто желаят да ги изпитат, би трябвало да прибягват до разнообразни емулатори на лични компютри или смарт телефони, които не постоянно работят както би трябвало. При Gamma такива проблеми не пораждат, въпреки че сигурно е изненадващо, че Sony е позволила да се появи нещо сходно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР