Сътрудничеството между Сърбия и Китай не означава, нашата страна се

...
Сътрудничеството между Сърбия и Китай не означава, нашата страна се
Коментари Харесай

Председателят на сръбския парламент: Сътрудничеството ни с Китай не означава, че страната ни няма да сътрудничи с други страни

Сътрудничеството сред Сърбия и Китай не значи, нашата страна се затваря за съдействието с всички останали страни, това съобщи ръководителят на сръбския Народното събрание на балканската страна (Скупщината) Ана Бърнабич пред телевизия Пинк, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Имаме право да решаваме за партньорствата си в сходство с ползите си и това е политиката, която се води от 2012 година (откогато Сръбската прогресивна партия на Бърнабич ръководи страната - бел.ред.) и донесе единствено положително на Сърбия “, съобщи Бърнабич.

Председателят на Скупщината разяснява изявления, че визитата на президента на Китай Си Цзинпин в Белград предходната седмица е отдалечило Сърбия от Европейския съюз. По думите ѝ Европейският съюз е доста значим и Сърбия желае да бъде част от него. Тя напомни, че един ден след визитата сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. е участвал на гала по случай Деня на Европа, проведена от делегацията на Европейски Съюз в Сърбия.

„ Ние сме задоволително умни и способни да можем да извлечем най-хубавото за народа и страната си “, акцентира Бърнабич.

Относно забележките за съдействието сред Сърбия и Китай, които пристигнаха от Запада, Бърнабич напомни, че западните страни са получили доста вложения и заеми от Китай, както и че са извлекли изгоди в доста сфери, като технологиите, биотехнологиите, изкуствения разсъдък.

По думите ѝ с помощта на другарството сред Си Цзинпин и Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. са непокътнати 10 000 работни места в Сърбия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР