Европол - самият борец срещу престъпността става жертва на хакерска

...
Европол - самият борец срещу престъпността става жертва на хакерска
Коментари Харесай

Секретни документи на Европол се продават в интернет след хакерска атака

Европол - самият герой против престъпността става жертва на хакерска офанзива...

Емил Василев 13:30 | 13.05.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:39 | 11.05.2024

Мистериозни обекти в космоса може да са великански сфери на Дайсън, настояват учени

IT НовиниСветослав Димитров - 13:36 | 12.05.2024

Повече от половината чиновници в американската полупроводникова промишленост евентуално ще сменят работата си

ТелефониЕмил Василев - 12:27 | 10.05.2024

Гугъл Messages ще демонстрира имената на непознати номера, които ви изпращат SMS-и

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Хакер с прякор IntelBroker твърди, че е съумял да открадне служебни документи на Европол, съдържащи поверителна информация.

Европол удостовери, че Платформата за специалисти на Европол (EPE) – портал, предопределен за продан на познания и техники сред специалисти в региона на правоприлагането е била хакната.

Агенцията съобщи, че хакерската офанзива е засегнала единствено затворена група консуматори на EPE и не е засегнала главните системи или оперативните данни на Европол.

В момента уебсайтът на EPE не действа и демонстрира известие за поддръжка. Междувременно IntelBroker, хакерът виновен за приключването на данни твърди, че е получил достъп до информация за личния състав на алианса, разследваща информация, както и до изходния код и разнообразни секретни документи на платформата EC3 SPACE за повече от 6000 упълномощени специалисти по киберпрестъпност от целия свят.

Пост на IntelBroker за продажбата на данни на Европол

IntelBroker разгласи също по този начин достъп до платформата SIRIUS, употребена от правосъдни и правоприлагащи органи от 47 страни. Включително държави-членки на Европейски Съюз, Обединеното кралство и страни със съглашения за съдействие с Евроюст и Европейската прокуратура. SIRIUS се употребява за достъп до трансгранични електронни доказателства при наказателни следствия.

IntelBroker разгласява и скрийншоти на интерфейса на EPE и дребна извадка от базата данни EC3 SPACE, съдържаща хипотетичните персонални данни на 9128 чиновници на правоприлагащите органи и специалисти по киберпрестъпност. В обява в хакерския конгрес нападателят показва, че чака ценови предложения единствено в криптовалутата Monero (XMR) и че продава данните единствено на „ тествани участници “.

От появяването си в хакерската общественост през октомври 2022 година IntelBroker стана най-известен с продажбата на американски държавни и военни данни, хакването на застрахователната компания DC Health Link. Това докара до чувания в Конгреса, откакто бяха разкрити персоналните данни на членове и чиновници на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Друг случай, обвързван с IntelBroker е хакването на General Electric, при което хакерът открадна информация за военните планове на организацията DARPA, в това число SQL файлове, механически документи и стратегически отчети. Жертви на хакера станаха и Фейсбук Marketplace и интернационалното летище в Лос Анджелис (LAX).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР