Главният изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие показа, че може да промени

...
Главният изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие показа, че може да промени
Коментари Харесай

Unicredit планира да съкрати 8000 служители през следващите три години

Главният изпълнителен шеф Жан-Пиер Мустие сподели, че може да промени най-голямата италианска банка.

Банката си слага за цел да понижи разноските си с 1 милиарда евро до 2023 година Unicredit разгласи, че ще редуцира 8000 работни места при идващия стадий на преструктурирането си. Най-голямата италианска банка ще изиска и регулаторно утвърждение за първото си назад изкупуване на акции от десетилетие. Тригодишният стратегически проект беше разгласен от основния изпълнителен шеф Жан-Пиер Мустие в Лондон, като съгласно него ще бъдат закрити 500 клона и ще бъде основана нова междинна холдингова компания за целия неиталиански бизнес, оповестява Financial Times,като съответни страни не се загатват.

Целите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Банката съобщи, че противоположното изкупуване на акции за 2 милиарда евро предстои на регулаторно утвърждение, като задачата е финансовата институция да усъвършенства възвръщаемостта на вложителите. Със съкращаването на 9% от личния състав до 2023 година италианската банка се стреми да понижи разноските си с 1 милиарда евро в Западна Европа.

Подчертавайки предизвикването, пред което са изправени комерсиалните банки, които работят в среда с негативни лихви, Unicredit предвижда съществена чиста облага от 5 милиарда евро през 2023 година, малко над предстоящите през тази година 4.7 милиарда евро.

Планът за назад изкупуване на акции за 2 милиарда евро значи, че банката за тази година ще разпредели до 40% от чистата си облага при първичен проект за 20%. Тя ще се стреми съотношението да нарасне до 50% през 2023 година при композиция от дивиденти и назад изкупуване на акции. Италианската банка също по този начин форсира проекта си за понижаване на неприятните заеми, като даде обещание да свие размера на необслужваните заеми до под 9 милиарда евро до края на годината и под 5 милиарда евро до края на 2020 година

Добра основа

Обратното изкупуване на акции прибавя позитивен подтик, генериран през тази година от Жан-Пиер Мустие, и сподели, че той може да позитивно да промени италианския заемодател.

Миналия месец банката разгласява резултати, които Мустие дефинира като най-хубавото тримесечие от десетилетие насам. Печалбата набъбна до 1.1 милиарда евро, което е растеж от близо 26% на годишна база. Приходите са се повишили с 1.7% в съпоставяне със същия интервал година по-рано и са били 4.7 милиарда евро. Собственият капитал на банката от първи ред CET1 набъбна до 12.6%, подкрепят от продажбата на останалия дял на Unicredit в онлайн банката Fineco.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР