Дейността в месокомбинат Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като

...
Дейността в месокомбинат Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като
Коментари Харесай

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „ Добруджа “ следва да бъде възобновена, откакто от 2013 година предприятието не работи. Това видя Economic.bg в капиталово предложение на „ Месокомбинат Добруджа “ АД, входирано в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе.

То планува обновяване на индустриалната активност на предприятието за месодобив и месопреработка, което се намира в индустриалната зона на град Силистра.

Собственици на сдружението, което желае да възвърне месокомбината, са „ Р-Финанс “ ЕООД, „ Лайтхаус Инвестмънтс “ ЕООД и „ Дика Акаунт “ ЕООД с по 33.33% дялово присъединяване. 
История на месокомбината
Месокомбинатът е издигнат през 70-те години на предишния век и е въведен в употреба през месец декември 1974 година Производствената активност е осъществявана до 2013 година, след което комбинатът затвори и постройките бяха неизползваеми. 

Намеренията на „ Месокомбинат Добруджа “ са да се възобнови активността в съществуващите индустриални здания и уреди при опазване на към този момент „ одобрения потенциал на предприятието “, се споделя в капиталовото предложение. Капацитетът на индустриалната база е 70 тона трупно месо за 24 часа.

Не е планувано създаване на нови индустриални мощности и нарастване на индустриалния потенциал.

За да се стигне до действителното обновяване на активността, би трябвало да се премине през утвърждение на капиталовото предложение; регистрация в БАБХ; както и издаване на няколко позволения, свързани с отпадъчните води и водовземането на подземни води, защото комбинатът възнамерява да употребява такива за някои от дейностите си. 

Към предприятието за месодобив има построена и фотоволтаична електроцентрала (ФВЕЦ) за потребностите на сдружението.

Общата повърхност на предприятието възлиза на 30 000 квадратни метра.

Месокомбинат „ Добруджа “ търгува, отглежда и угоява от 35 000 до 43 000 агнета годишно в лични ферми. Компанията има упоритости да бъде най-големият български експортьор на агнешко месо “, написа на уеб страницата на сдружението.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР