Русия е напът да възроди още една местна марка автомобили

...
Русия е напът да възроди още една местна марка автомобили
Коментари Харесай

Русия представи новите коли Volga

Русия е напът да възроди още една локална марка коли - Volga. В рамките на търговски панаир бяха показани три нови модела, само че зад производството им не стои съветска технология. Според съветски медии, които цитират автомобилната компания, в всеобщото произвеждане на новата Volga, което ще стартира тази година, ще бъдат вложени 60 милиарда рубли (663 милиона долара).

Производството ще се реализира в обичайния за марката авто цех „ Горки “ (ГАЗ) в град Нижни Новгород на река Волга от незнайната до момента компания ПЛА (или Производство на леки коли на руски). 

Volga е автомобил, който само ще се сглобява в Русия, a е дело на китайската марка Changan. Единствени детайли с съветски дизайн са предната ризница и решетката на радиатора.

Очаква се първите модели да бъдат създадени в края на тази година, а серийното произвеждане да стартира през 2025 година Цените, на които ще се продават колите, към момента не са оповестени. Планирани са три модела на автомобила: C40 - Changan Raeton Plus; K30 - Changan Oshan X5 Plus и К40 - Changan UNI-Z.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР