Онлайн гигантът при търговията на дребно Robinhood - компанията, основана

...
Онлайн гигантът при търговията на дребно Robinhood - компанията, основана
Коментари Харесай

Въпреки сблъсъка с регулаторите: Robinhood на Влад Тенев записва поредна печалба

Онлайн колосът при търговията на дребно Robinhood - компанията, учредена от българина Влад Тенев, регистрира втора поредна тримесечна облага, оповестяват международните организации. Новината идва на фона на идна правосъдна борба с американските регулатори, за която Money.bg писа.

Компанията регистрира растеж на приходите, с помощта на по-високи лихви и търговия с криптовалута, разясняват бизнес анализатори.

Нетната облага за първото тримесечие на сдружението е $157 милиона, или 18 цента за акция, което е над предстоящата междинна оценка от 6 цента за акция, написа Bloomberg.
 Robinhood на Влад Тенев се сблъска с US регулаторите
Robinhood на Влад Тенев се сблъска с US регулаторите

Задава се правосъдна борба със SEC

Нетните доходи на Robinhood са се нараснали с 40% до $618 милиона, подхранвани от приходите от преводи и по-високите краткосрочни лихви, излиза наяве от изказване на компанията. Приходите от криптовалути са нарастнали с цели 232% до $126 милиона.
 Снимка 512813
Източник:

Битката с американската Комисия за скъпите бумаги и тържищата

Преди броени дни Robinhood беше публично известена за стартирана от регулатора процедура в Съединени американски щати, която е за нерегламентирана търговия с скъпи бумаги поради предлагането на криптовалути.

" Продължаващите офанзиви на SEC против крипто, дружно със скорошните оферти за нови правила са част от следващия непозволен опит административно да бъдат задушени нововъведенията ", написа в обществените мрежи българинът Влад Тенев, който се оплака от " регулаторна офанзива " против бизнеса и вложителите оттатък океана.

Robinhood не е платформа за крипто " по рождение ", само че от 2018 година предлага Биткойн и Ether на своите консуматори. През предходната година някогашният член на SEC и сегашен шеф по правните въпроси в компанията Дан Галахър изясни по време на чуване във Вашингтон, че се следва допустимо най-предпазлив метод - с едвам 18 предлагани токена и то без благоприятни условия за заеми и стейкинг (залагане).
 Robinhood на българина Влад Тенев започва крипто търговия без комисионни в Европейски Съюз
Robinhood на българина Влад Тенев започва крипто търговия без комисионни в Европейски Съюз

Приложението Robinhood Crypto към този момент е активно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР