Американският милиардер Франк Маккорт, който има бизнес в сферата основно

...
Американският милиардер Франк Маккорт, който има бизнес в сферата основно
Коментари Харесай

Защо американски милиардер, занимаващ се с недвижими имоти, иска да купи TikTok в САЩ

Американският милиардер Франк Маккорт, който има бизнес в сферата главно на недвижимите парцели, съобщи, че възнамерява да образува консорциум, който да купи американското поделение на китайската обществена мрежа TikTok, заяви Bloomberg.

" Потенциалното придобиване на TikTok в Съединени американски щати преглеждаме като невероятна опция да създадем опция на настоящия софтуерен модел, който е " колонизирал " интернет ", се споделя в изказването на бизнесмена.

Маккорт съобщи, че работи с капиталовата банка Guggenheim Securities, адвокатската адвокатска фирма Kirkland & Ellis и хора от университетските среди. Планът за закупуване на TikTok е подсилен и от Тим Бърнърс-Лий, основател на World Wide Web (протокола www).

По данни на Forbes, към 15 май благосъстоянието на Франк Маккорт възлиза на 1,4 милиарда $. Маккорт купува професионалния бейзболен клуб " Лос Анджелис Доджърс " през 2004 година, а осем години по-късно продава тима за 2,2 милиарда $ - най-голямата спортна договорка по това време. Получените средства Маккорт влага в недвижими парцели, спортни планове, технологии и медии, посредством своята компания McCourt Global.

Милиардерът се отдръпва от поста основен изпълнителен шеф на McCourt Global през януари 2023 година, с цел да се концентрира върху плана " Либърти " на стойност 500 млн. $, в който предприемачът влага 100 млн. $ през 2021 година Инициативата има за цел да се бори за " по-здравословен и по-справедлив интернет ".
 Как TikTok, стриймингът и облачните услуги детронираха торентите
Как TikTok, стриймингът и облачните услуги детронираха торентите

Преди години P2P шерването беше отговорно за една трета от целия уеб трафик

По-рано някогашният министър на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин разгласи основаването на група от вложители, също за придобиването на обществената мрежа TikTok. След като напусна министерския пост, той оглави капиталовата компания Liberty Strategic Capital.

По информация на WSJ, в случай че договорката за TikTok се реализира, то тя ще бъде оценена на не по-малко от 100 милиарда $ . За съпоставяне, приходите на TikTok в Съединени американски щати за 2023 година са към 20 милиарда $.

На 24 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, който ще забрани активността на TikTok в страната, в случай че притежателят й - китайската софтуерна компания ByteDance - не продаде обществената мрежа в Съединени американски щати в границите на идващите 270 дни, т.е. до края на годината.

В тази връзка WSJ написа, че Пекин е дал ясно да се разбере на ByteDance, че насилствената продажба на TikTok в Съединени американски щати не е желателна и че при по този начин създалата се обстановка, по-предпочитаният вид (за китайското правителство) е възбраната в Съединени американски щати.

А от TikTok обявиха, че посоченият законопроект за възбрана на обществената мрежа " нарушава правото на независимост на словото на 170 млн. консуматори в Съединени американски щати ".
 TikTok се устреми към върха... само че се самоунищожава
TikTok се устреми към върха... само че се самоунищожава

Ще успее ли китайската обществена мрежа там, където Instagram се провали с гръм и трясък
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР