GettyImages AstraZeneca съобщи, че се готви да поиска спешно одобрение за

...
GettyImages
AstraZeneca съобщи, че се готви да поиска спешно одобрение за
Коментари Харесай

Български лекар в САЩ: Има вероятност страничните ефекти да не са от AstraZeneca

 GettyImages AstraZeneca заяви, че се готви да изиска незабавно утвърждение за приложимост на имунизацията против Ковид-19 в Съединените щати. Кога ще има решение и основателни ли са терзанията за сигурността на имунизацията - приказва доктор Румен Хичев - началник на група в спешния щаб за ковид в американското Министерство на здравеопазването.

Милиони дози от имунизацията на AstraZeneca са складирани в Съединените щати и чакат утвърждението на Агенцията по храните и медикаментите. А бавната оторизация се дължи на дългата процедура, показва доктор Румен Хичев, който е част от американския спешен щаб за ковид.

" Върви се по техническата процедура, която включва много стъпки. Предполагам, че забавянето е заради по-късно подаване на молбата ", съобщи доктор Хичев. 

Резултатите от американското изследване на имунизацията на AstraZeneca би трябвало да станат ясни до 6 седмици. Очаква се проучванията да хвърлят светлина върху опасенията, че тя покачва риска от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза. Д-р Хичев счита, че е малко евентуално препаратът да води до тежките странични резултати, написа.

" Има действителна възможност да не са свързани с имунизациите, само че въпреки всичко при такива случаи за сигурност постоянно се изчаква да излезе формалния резултат от проучването ", добави той.

Вълната от информация за животозастрашаващи реакции към имунизацията на AstraZeneca се появява в сериозен миг, когато от ден на ден разновидности на вируса се популяризират по целия свят. Разклащането на доверието в имунизацията може да се окаже повратна точка в битката с пандемията, считат експертите. А Д-р Хичев е безапелационен - слагането на ваксина - без значение коя е тя - е най-разумният ход сега.

Пандемията обаче не може да бъде преборена единствено с ваксина, належащо е и създаването на ефикасни антивирусни медикаменти, уточни още българският доктор. Той добави, че два медикамента демонстрират обещаващи резултати в изследванията в Съединените щати. Единият от тях - Молнупиравир е минал втора фаза от клиничните тествания сполучливо. Хапчето се ползва при започване на болестта като неговото деяние е да спре вируса да се развъжда и да смекчи признаците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР