Германската полиция изключи терористичен мотив при инцидента с въоръжения с

...
Германската полиция изключи терористичен мотив при инцидента с въоръжения с
Коментари Харесай

Изключиха версията за терористичен акт при атаката с нож в Гелзенкирхен

Германската полиция изключи терористичен претекст при случая с въоръжения с нож мъж, който нощес бе убит от служител на реда в западния град Гелзенкирхен, заяви ДПА.

Обискът в жилището на 37-годишния нападател не удостовери по-ранните съмнения за терористични претекстове, заяви полицията.

Според източници на ДПА мъжът е имал съществени душевен проблеми, поради които е бил лекуван.

Нападателят първо блъснал с кол патрулна кола, паркирана пред полицейски сектор. След това той почнал да размахва нож и заплашил двама служители на реда, на 23 и 41 години, заяви полицията.

На мястото на случая е открит нож.

Полицията също проверява изказванията, че мъжът, който е от турски генезис, е крещял " Аллах акбар ", напомня Българска телеграфна агенция.

В момента тече следствие дали мъжът е нападнал служителите на реда.

Двайсет и три годишният служител на реда прострелял четири пъти нападателя, който умрял на място.

Мъжът е бил прочут на полицията с няколко предходни прояви на принуждение, в това число възпрепятстване на правоохранителните органи.

Разследващите потвърдиха, че мъжът е имал признаци на психическо заболяване, само че не дадоха повече детайлности.

Източници на ДПА споделиха, че с изключение на всичко друго, убитият нападател е предложил да се направи място за мюсюлманско поклонение в публичен парк. Няма данни обаче мъжът да е бил в полезрението на спецслужбите.

Възможните му претекстове към момента се проверяват. Апартаментът на нападателя е бил претърсен нощес от специфичен полицейски екип. Иззетите електронни устройства към момента се изследват от полицията.

Според данни на Германския полицейски университет полицията в страната е застреляла 11 души през 2018 година - по-малко от 14-те през миналата 2017 година През 2016 година броят на убитите също е бил 11 души. Данните за предходната година към момента не са систематизирани, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР