Генерал-майор Андрей Суховецки, заместник-командир на 41-ва армия, е убит по

...
Генерал-майор Андрей Суховецки, заместник-командир на 41-ва армия, е убит по
Коментари Харесай

Високопоставен руски генерал е убит в Украйна

Генерал-майор Андрей Суховецки, заместник-командир на 41-ва войска, е погубен по време на сраженията в Украйна. За гибелта му оповестява кореспондентът на „ Комсомолская истина “ Александър Коц, който отразява дейностите на съветските военни сили в Украйна. Информацията се удостоверява и от Всеруската организация на ветераните „ Бойно приятелство “ пред Радио „ Свобода “ и „ Нюзиуик “.
47-годишният Суховецки беше назначен за заместник-командир на 41-ва войска през есента на 2021 година. Преди това, той оглавяваше 7-ма десантно-щурмова дивизия в Новоросийск в продължение на три години.
Носител е на два ордена „ За геройство “, медал „ За военни заслуги “ и орден „ За смелост “, който се връчва за извънреден кураж, проявен в борби при осъществяване на специфични задания, свързани с риск за живота.Суховецкий е приключил Висшето въздушно-десантно командно учебно заведение в Рязан и Военната академия „ Михаил Фрунзе “, както и Военната академия на генералния щаб.Ветеран е от бойните дейности в Северен Кавказ, Абхазия, взел участие е в съветски интервенции и в Сирия. Последното му отличие е за присъединяване в дейностите по анексията на Крим.
Това е първото известие за погубен почитан съветски офицер от началото на войната в Украйна.
На този стадий съветското министерство на защитата не удостоверява публично за гибелта на генерал-майор Суховецки.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР