Фризьорското майсторство датира от дълбока древност. Известно е, че още

...
Фризьорското майсторство датира от дълбока древност. Известно е, че още
Коментари Харесай

Фризьорът, който знае как да подстриже всяко дете

Фризьорското майсторство датира от дълбока античност. Известно е, че още 2000-3000 хиляди години прочие н. е. нашите предшественици са красили главите си с прически. В течение на епохи, индивидът е внасял последователно в своите творения, в това число и в прическата, своята визия за хубост, която е отразявала и неговия усет и общия естетически блян, характерен на епохата, в която е живял.
 Джош Нели - мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни
Мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

На какво са подготвени някои хора, с цел да получат мечтаната роля

Затова и не разбираме за какво на локална почва това антично изкуство се подценява и омаловажава и се счита за " най-лесната работа на света ". В нашите ширини битува мнението, че всеки може да се захване с това да подстригва, което обаче надалеч не е правилно. 

Фризьорската специалност сама по себе си е много комплицирана и трудоемка, изисква с изключение на избрана доза гений и доста съществено образование, а също по този начин умелост, креативност, физическа издръжливост и доста, доста труд. Особено когато клиентите са деца. 

Защото истината е, че колкото и добър коафьор да е един човек, напълно друго е, когато работи с възрастен човек, който стои добродушно и в множеството случаи знае какво желае и даже изпитва наслаждение да е на стола в ръцете му и когато пред него е дете, което се опасява, плаче, крещи, пищи и не дава да се пипа косата му. 

Малко са фризьорите, които могат да се оправят, когато, въпреки и рядко, им се наложи да работят с деца, а какво остава, в случай че множеството клиенти са малчугани от всевъзможни възрасти. За Хасан Крейк от Ливан обаче децата в никакъв случай не са били и очевидно няма и да бъдат проблем. 

Един взор в профила му в Instagram, който има цели 2.3 милиона почитатели, е задоволителен, с цел да ни убеди, че този човек знае какво прави и има необикновен метод. Освен че борави чудесно с ножиците и прави страхотни прически, Хасан влиза в ролята на смешник и вълшебник, раздава близалки и какво ли още не, с цел да предразположи всяко дете и да го накара да се почувства умерено, решително и щастливо. 

От клиповете, които фризьорът качва в своя профил в обществените мрежи ясно се вижда, че дребните му клиенти освен са удовлетворени от крайния резултат, само че откровено се интересуват и забавляват по време на целия развой на подкастряне.

Да си признаем, тайничко завидяхме на всички ливанки, които водят децата си при него. Дори ни се прииска да си вземем един билет, с цел да може и нашето дете да усети магията на надарените му ръце, които използват ножиците по най-увлекателния метод.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР