Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни

...
Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни
Коментари Харесай

Породите кучета, които са по-склонни да се заразяват с паразити


Най-общо казано, кучетата, които по природа са игриви и любопитни същества, са податливи на разнообразни паразити, които могат да населяват околната среда и да нападат тялото им. Но кои са породите кучета, които са по-податливи на заразяване с паразити? Както евентуално и допускаме - най-много тези с дълга и гъста четина, като колита, немските овчарки и голдън ретривърите. Причината е ясна: козината им обезпечава удобна среда за размножаване на външни паразити, в това число бълхи или кърлежи.
 Защо кучетата се опасяват
Защо кучетата се опасяват

Причините могат да бъдат разнообразни

Как се заразяват

Кучетата, заради своя деен и проучвателен метод на живот, са непрекъснато изложени на необятен набор от паразитни опасности. Те могат да бъдат в контакт с други инфектирани животни, само че също по този начин могат да ядат нечиста храна или да изследват открити зони, където паразитите живеят. Всичко това значи, че кучетата са изправени пред голям брой пътища на заразяване. Но някои паразити придвижват заболявания, които могат да обиден и хората. Това е още една причина да се опитваме да предпазим нашите домашни любимци от тези нежелани натрапници.
 Снимка 665810

Какво можем да създадем

Без подозрение е време да се захващаме за работа, а постоянното обезпаразитяване се обрисува като основна мярка за гарантиране на здравето и благополучието на обичаните ни спътници. Когато се ползва подобаваща стратегия за обезпаразитяване, притежателите на животни освен пазят здравето си, само че и предизвикват по-безопасна и по-здравословна среда за цялото семейство, припомнят от Hola.
 Снимка 665809

Обезпаразитяването на кучета (както външно, по този начин и вътрешно) не е просто алтернатива, а по-скоро отговорност, която всеки притежател на домакински любим би трябвало да поеме. Като даваме приоритет на превантивните грижи и подхващаме самодейни стъпки за отбрана на нашите четириноги другари от паразити, ние влагаме в тяхното дълготрайно здраве и благополучие, като по този метод укрепваме неповторимата връзка, която споделяме с тях.
 Гладните кърлежи имат хитри трикове, с цел да се нахранят
Хитрите номера на гладните кърлежи

Още една причина да се тормозим от рисковите кръвопийци

Нека не забравяме, че при започване на пролетните месеци е интензивният размножителен интервал на кърлежите. Именно затова особено в този и летния сезон на годината е изключително значимо да се прави редовно външно и вътрешно обезпаразитяване, като по този метод ще защитим и любимците си, и самите нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР