Франция ще бъде блокирана днес от стачки срещу реформите на

...
Франция ще бъде блокирана днес от стачки срещу реформите на
Коментари Харесай

Стачки блокират днес Франция

Франция ще бъде блокирана през днешния ден от стачки против промените на държавното управление на Еманюел Макрон.

7 от деветте синдиката на държавните чиновници приканиха за стачка, която ще засегне превоза и другите общински услуги, териториалната и болничната администрация, учебните заведения и съдилищата.

Из цяла Франция за през днешния ден са планувани 140 демонстрации. В Париж ще са две – едната в ранния следобяд и още една по-късно.

Денят може да се окаже доста сложен за пасажерите на френската национална жп компания SNCF. Спират 60% от скоростните влакове, както и половината от елементарните влакове. В региона на Париж ще пътуват единствено 30% от влаковете, сподели изпълнителният шеф Гийом Пепи през Ер Те Ел през вчерашния ден.

Трафикът на метрото ще е съвсем естествен, както и на градските рейсове и трамваите.

30% от полетите на летищата „ Роаси “, „ Орли “ и „ Бове “ са анулирани. „ Ер Франс “ от своя страна заяви, че 60% от полетите на къси разстояние от „ Орли “ и в провинцията са обезпечени, както и 75% от полетите на междинни дистанции от „ Роаси “. Не са изключени обаче закъснения и отменяне на полети денем в последния миг. Компанията предложи ограничения, посредством които клиентите да отсрочат пътуванията си през днешния ден без  допълнителни такси за интервала 25-28 март.

Много учебни заведения и детски ясли в цялата страна ще останат затворени поради стачката на учителите.

Протестират и пенсионерите, медицинските сестри и санитарите, само че и болничната администрация и личният състав в старческите домове, които също са наранени от промените.

Синдикатите упорстват за отбрана на приходите и покупателната дарба, преди всичко. Те желаят топене на показателя за пресмятане възнагражденията, обезщетения за нарастването на налога „ обществен принос “, с който се финансира обществената протекция, и анулация на забавянето при изплащането на болнични компенсации и други обществени заплащания.

Вторият мотив за митингите е административната промяна. Проектът за промяната планува до 2022 година да бъдат съкратени щатовете на 120 000 публични чиновници. Планът е да се икономисат към 4,5 милиарда евро годишно от намаляването на администрацията след 4 години.

Синдикатите се готвят за 36 дни стачки през идващите 3 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР